07:44 18.07.2019

Зеленський: олігархи повинні платити податки, вкладати в Україну і не бути монополістами, "від чогось доведеться відмовлятися"

2 хв читати
Зеленський: олігархи повинні платити податки, вкладати в Україну і не бути монополістами, "від чогось доведеться відмовлятися"

Президент України Володимир Зеленський ще раз підкреслив, що олігархи в Україні повинні бути готові до нових правил гри.

"Це нормальний формат роботи з олігархами. Вони повинні багато грошей, які вони різними шляхами заробили, і на яких немає криміналу (бо якщо є кримінал, то будемо саджати), інвестувати і вкладати в Україну. І будуть нові правила, всі повинні платити податки. І вони знають, що ми їм не дамо бути монополістами. Від чогось доведеться відмовлятися їм, вони всі вже про це знають", - сказав він в інтерв'ю "Відверто з президентом", показаному в ефірі низки українських телеканалів у середу.

Зеленський нагадав, що під час зустрічі з бізнесменом Рінатом Ахметовим йому були поставлені умови, що буде скасована формула "Роттердам +", що і було зроблено, і що на кожного олігарха буде велике фінансове навантаження.

"Він (Ахметов - ІФ) купив 200 "швидких" для дитячих лікарень. І будемо йому презентувати інвестиційний документ, щоб він вкладав (хоча він про це ще не знає) великі гроші в медицину, і вкладав в інфраструктуру Донбасу", - зазначив президент .

Як повідомлялося, 20 червня на зустрічі з бізнес-спільнотою України Зеленський повідомив, що домовився з бізнесменами Віктором Пінчуком, Рінатом Ахметовим та Ігорем Коломойським про їхню участь у фінансуванні і підтримці соціально-економічних і гуманітарних проектів для Донбасу і всієї України.

За його словами, ці бізнесмени беруть на себе відповідальність за вирішення конкретних питань.

"Наприклад, пан Пінчук забезпечить уже зараз квартирами 24 сім'ї наших полонених моряків, і далі опікуватиметься проблемами соціальної допомоги всіх військовослужбовців. З паном Рінатом Ахметовим ми не тільки дійшли згоди про скасування формули "Роттердам +", а й домовилися, що він буде вкладати гроші в медицину і інвестувати в дороги, інфраструктуру Донбасу. Перший результат ви вже бачили - це 200 "швидких" для міських і сільських лікарень по всій Україні. Пан Ігор Коломойський буде вкладати дуже великі гроші в інфраструктуру Донбасу, але він про це ще не знає", - розповів тоді Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА