10:42 18.07.2019

"Батьківщина" пропонує скликати позачергову сесію ВР 23 липня

2 хв читати
"Батьківщина" пропонує скликати позачергову сесію ВР 23 липня

Фракція ВО "Батьківщина" пропонує президенту України Володимиру Зеленському скликати позачергову сесію Верховної Ради у вівторок, 23 липня, повідомила лідер партії Юлія Тимошенко.

"Ми звертаємося до президента Зеленського, справді за регламентом не можна провести позачергове засідання Верховної Ради, але точно можна і потрібно провести позачергову сесію Верховної Ради, і ми пропонуємо президенту знову звернутися до ВР й оголосити проведення позачергової сесії 23 липня у вівторок", - сказала лідер "Батьківщини" Тимошенко журналістам після засідання фракції в четвер у Києві.

Вона повідомила, що фракція протягом дня направить Зеленському лист з пропозицією провести позачергову сесію парламенту 23 липня.

За словами Тимошенко, президент просто допустив юридичну помилку, пропонуючи провести позачергове засідання, "але у нього є можливість її виправити".

"Також ми направимо перелік законопроектів ("Батьківщини" - ІФ), щоб вже зараз вирішити ті питання, яких реально очікують люди", - сказала Тимошенко.

Вона уточнила, що на позачерговій сесії треба розглянути законопроект, який дасть змогу знизити вдвічі ціни на газ для населення і бюджетної сфери.

"Ми виступаємо за розгляд законопроекту про введення обов'язкового медичного страхування... І третій невідкладний законопроект - це зміни до бюджету, які припинять знущання над пенсіонерами і, нарешті, виконають закон, згідно з яким пенсії не можуть бути меншими ніж мінімальний прожитковий мінімум - 3094 грн", - зазначила політик.

Лідер "Батьківщини" також повідомила, що члени її фракції в повному складі наразі перебувають у Києві - спеціально повернулися з регіонів до столиці, коли дізналися про ініціативу президента провести позачергове засідання парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА