12:11 18.07.2019

У Кабміні має бути не більш як 12 членів уряду, включаючи віце-прем'єрів - Гройсман

2 хв читати
У Кабміні має бути не більш як 12 членів уряду, включаючи віце-прем'єрів - Гройсман

Прем'єр-міністр України, лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман вважає, що в Кабінеті Міністрів має бути не більш як 12 членів уряду, включаючи віце-прем'єрів.

"Я вважаю, що не більш як 12 міністерств - це дійсно оптимальна структура. Більше того, я вважаю, що і в парламенті має бути не більш як 12 комітетів. 24 члени уряду - це дуже громіздка структура, якою важко керувати. Тому, спираючись на досвід, я можу сказати, що в новому уряді має бути не більш як 12, а, можливо, навіть 11 міністерств, які будуть розподілені за компетенцією і сферами. у багатьох речах їх можна оптимізувати", - сказав Гройсман в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як приклад він зазначив, що три міністерства, які займаються соціальними питаннями, - це дуже багато, і в цій сфері можна проводити оптимізацію.

За його словами, Міністерства інформаційної політики немає серед передбачуваних 12-ти, про які йде мова.

"Я вважаю, що Мінінформполітики як міністерство, можливо, і потрібно ліквідувати... Я думаю, що для виконання цієї функції є інші механізми, інші міністерства або Рада національної безпеки і оборони, яка може виконувати функції у сфері інформаційної безпеки", - заявив прем'єр.

Гройсман також додав, що шість віце-прем'єрів - це багато, тому в запропонованій структурі уряду має бути не більш як 12 членів Кабміну, включаючи віце-прем'єрів.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи означає це, що, згідно з його баченням, в уряді не буде віце-прем'єрів без портфелів, Гройсман відповів, що не буде, "хіба що, можливо, один".

На думку прем'єра, нова структура дасть можливість уникнути розмиття функцій і відповідальності, а також буде більш економною для бюджету країни.

Повний текст інтерв'ю Гройсмана буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк, - Центр стратегічних комунікацій

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА