13:21 18.07.2019

СБУ викрила спроби спецслужб РФ вплинути на виборчі процеси в Україні

2 хв читати
СБУ викрила спроби спецслужб РФ вплинути на виборчі процеси в Україні

Співробітники Служби безпеки України викрили чергові спроби спецслужб країни-агресора дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні та вплинути на перебіг і підготовку до позачергових парламентських виборів, повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

"З початку цього року за завданням представника ворожих спецслужб мешканка Дніпра створила та здійснювала адміністрування спільнот у заборонених російських соцмережах. Правоохоронці задокументували, що за матеріальну вигоду жінка публікувала та розміщувала на ресурсах статті, які виправдовували збройну агресію РФ проти України та політику Кремля на міжнародній арені, незаконну анексію Кримського півострова, популяризували терористичні організації "Д/ЛНР", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

За даними спецслужби, після оголошення позачергових парламентських виборів адміністратор отримала з Ростова-на-Дону завдання створити в українському сегменті мережі інтернет сайти з фейковою інформацією про політичні партії та кандидатів у народні депутати.

"Ці деструктивні матеріали були спрямовані на дестабілізацію внутрішньої ситуації в Україні та зростання соціального напруження, інспірування ворожнечі між прихильниками різних політсил та маніпулятивного впливу на електоральні вподобання виборців. Крім того, серед матеріалів, що розповсюджувались у цих групах, містилися публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади", - зазначають у відомстві.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України. Під час слідчих дій вилучено комп'ютерну техніку та засоби зв'язку, які містять докази її протиправної діяльності.

Триває досудове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА