13:40 18.07.2019

Путін і Зеленський обговорювали обмін "усіх на всіх", але потрібно виробити єдине розуміння цього формулювання - Пєсков

2 хв читати

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що під час телефонної розмови між Володимиром Путіним і президентом України Володимиром Зеленським ішлося про обмін російських і українських громадян між двома країнами за формулою "всіх на всіх", але її ще мають уточнити експерти.

"Справді, під час телефонної розмови згадувалася ідеальна формула "всіх на всіх", зазначалося, що в результаті саме до цієї формули й було б бажано прийти", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чи справді, як стверджує Зеленський, під час телефонних переговорів президентів двох країн Путін запропонував обмін "усіх на всіх".

"Але при цьому робилося застереження, що розуміння слова "всіх" у російської й української сторони різне в деяких аспектах. Тому експерти мають зблизити ось це розуміння, і тоді реалізація стане більш імовірною", - зазначив прес-секретар президента.

Пєсков уточнив, що йдеться "про відмінності в людях": "Кого вважають усіма: в Києві вважають одних, у Росії вважають інших, і навпаки".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи говорить він, зокрема, і про ув’язненого в РФ режисера Олега Сенцова, Пєсков сказав: "Я не говоритиму про персоналії, я вам кажу про принцип".

Напередодні Зеленський в інтерв'ю "Відверто з президентом" висловив упевненість, що обмін полоненими у форматі "всіх на всіх" буде з часом реалізовано, але спочатку потрібно уточнити списки, а поки що можна почати з тих, хто точно підтверджений, зокрема з утримуваних у Росії українських моряків.

"Президент Російської Федерації мені сказав, що бачить вирішення питання полонених усіх на всіх. Я йому відверто сказав, що всіх на всіх я - з радістю, але є одна ситуація. Список наших усіх, тих хлопців, які перебувають саме на тимчасово окупованих територіях, не збігається зі списком людей, які контролюють зараз наші тимчасово окуповані території", - сказав він в інтерв'ю "Відверто з президентом", показаному в ефірі низки українських телеканалів у середу.

"Тому всіх на всіх ми обов'язково зробимо, але спочатку повернімо всіх тих, хто є в Росії, є в Криму, і почнемо з моряків. Мені здається, що це нормальний крок для відновлення діалогу й реальний сильний крок до того, щоб припинити війну", - наголосив Зеленський.

Перша розмова президентів Зеленського та Путіна відбулася 11 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА