18:41 18.07.2019

Суд зобов'язав ЦВК зареєструвати Онищенка кандидатом у нардепи

3 хв читати
Суд зобов'язав ЦВК зареєструвати Онищенка кандидатом у нардепи

Шостий апеляційний адміністративний суд зобов'язав Центральну виборчу комісію зареєструвати нардепа Олександра Онищенка кандидатом у народні депутати від Соціалістичної партії України в окрузі №93 на позачергових виборах до Верховної Ради, запланованих на 21 липня.

Скан-копію відповідного рішення суду від 17 липня оприлюднено на сайті slidstvo.info. Суд визнав протиправним та скасував рішення ЦВК від 24 червня про відмову в реєстрації Онищенка.

Рішення ухвалено також за результатами розгляду на відкритому засіданні заяви нардепа і відповідного рішення Печерського районного суду Києва про те, що останніми роками Онищенко перебував за кордоном, в Іспанії, за направленням на навчання до школи верхової їзди.

"12 липня 2019 року рішенням Печерського районного суду м. Києва у справі №757/36210/19-а (яке набуло чинності) встановлено такі обставини: Згідно з листом ТОВ "Конюшня Бутенко" від 1.12.2015 остання направила Онищенка за кордон для навчання до школи верхової їзди "Середземний кінний тур Оліва Нова" (Іспанія). Відповідно до довідки від 5.07.2019, Онищенко Олександр Романович у період з 1.06.2016 по теперішній час проходив і проходить навчання у школі верхової їзди "Середземний кінний тур Оліва Нова". За цей період він пройшов шість семестрів навчання і продовжує сьомий", - йдеться в рішенні Шостого апеляційного адмінсуду.

У зв'язку з цим постановою Шостого апеляційного адмінсуду 16 липня було відкрито провадження про перегляд рішення цього ж суду від 1 липня "за нововиявленими обставинами" у справі про адміністративний позов Онищенка до ЦВК про визнання протиправною і скасування постанови про відмову його в реєстрації.

Як повідомлялося, ЦВК відмовила в реєстрації кандидатом у народні депутати Онищенку, висунутому Соціалістичною партією України в одномандатному виборчому окрузі №93 (Київська обл.), оскільки він не додержав вимог Конституції України і виборчого закону про проживання в Україні протягом останніх п'яти років на день проведення виборів.

Онищенко подав до суду на це рішення Центрвиборчкому. В автобіографії як кандидат він зазначив, що з 2016 року і дотепер перебуває за межами держави, тому що нібито представляв Україну на змаганнях з кінного спорту "в статусі вершника". На підтвердження Онищенко надав листа від ГО "Всеукраїнська федерація кінного спорту України".

21 червня Шостий апеляційний адміністративний суд прийняв ці аргументи і задовольнив клопотання, зобов'язавши ЦВК зареєструвати Онищенка кандидатом у нардепи.

25 червня Верховний Суд визнав правомірною відмову ЦВК у реєстрації кандидатом Онищенка.

Нардеп повторно звернувся до суду з додатковими доказами щодо його проживання в Україні протягом останніх п'яти років, проте 5 липня Верховний Суд знову підтвердив своє рішення про правомірність відмови ЦВК у його реєстрації.

Правоохоронні органи України підозрюють Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування". Верховна Рада надало згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави. Його було оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА