20:01 18.07.2019

Главу МЗС Угорщини дивує обурення України передвиборчими вояжами угорців на Закарпаття

2 хв читати
Главу МЗС Угорщини дивує обурення України передвиборчими вояжами угорців на Закарпаття

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що не розуміє, чому українська політична еліта так гостро реагує на візити угорських чиновників на Закарпаття перед виборами,

Як повідомляє "Європейська правда", про це він розповів у інтерв’ю українській службі "Голосу Америки".

"Відверто, я не розумію. Я не розумію такої реакції української політичної еліти. Знаєте, якщо будь-який лідер сусідньої країни приїде в Угорщину, щоб зустрітись зі своєю меншиною на нашій території, ми будемо раді", - сказав Сійярто, коментуючи заяви України щодо неприйнятності візитів угорських чиновників на Закарпаття перед достроковими виборами 21 липня.

Сійярто заявив, що інші країни, зокрема, Сербія, Румунія та Словаччина, "не мають жодних проблем", коли він відвідує їх протягом передвиборчої кампанії.

"Українська політична еліта не може заперечувати того, що на території України живе 150 тисяч угорців. Вони віддані громадяни України. Але вони — угорці. Це реальність, і заперечувати її не дуже добре", - сказав Сійярто.

Він заявив, що відповідно до міжнародних норм "має бути вільний доступ для контакту з меншинами на території інших країн".

"На мій погляд, українській владі не слід було так реагувати. Не думаю, що заохочення угорців взяти участь у виборах суперечить інтересам самої України", - додав глава угорського МЗС.

Сійярто також зазначив, що не отримував офіційного запрошення з боку українського МЗС, щоб відвідати Київ, і вже потім вирушити на Закарпаття разом з представниками українського міністерства. Заступник глави Офісу президента України Вадим Пристайко раніше говорив, що Сійярто запрошували спочатку до Києва.

15 липня Міністерство закордонних справ України попередило угорських чиновників, що готове вжити заходів, аби не допустити втручання угорської влади у внутрішньополітичне життя України перед парламентськими виборами.

Попри застереження українського МЗС, Сійярто наступного дня прибув на Закарпаття, та заявив, що не вважає свій приїзд втручанням в українські вибори.

МЗС заявило, що звернеться до компетентних органів України з проханням надати правову оцінку візиту глави МЗС Угорщини на Закарпаття.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА