11:09 19.07.2019

До виборчих фондів партій надійшло 622 млн грн

2 хв читати

На рахунки виборчих фондів партій, які беруть участь у позачергових парламентських виборах, станом на 10 липня надійшло 622,2 млн грн, свідчить аналіз проміжних фінансових звітів політсил, що надійшли до ЦВК, проведений рухом "Чесно".

Під час презентації результатів аналізу на прес-конференції у п'ятницю в Києві представники "Чесно" зазначили, що з названої суми 95,5% коштів надійшло до виборчих фондів з рахунків самих партій, 2,7% становили внески фізосіб і 1,8% - внески юросіб.

Найбільше коштів надійшло до виборчого фонду Радикальної партії Олега Ляшка - 98,2 млн грн. Далі йдуть "Слуга народу" - 97,5 млн грн, "Голос" - 78,1 млн грн, "Українська стратегія Гройсмана" - 72.2 млн грн, "Опозиційний блок" - 69 млн грн, "Європейська солідарність" - 47,3 млн грн, "Опозиційна платформа - За життя" - 39 млн грн, "Батьківщина" - 35 млн грн, "Громадянська позиція" - 21 млн грн, "Сила і честь" - 19,1 млн грн, "Самопоміч" - 15,5 млн грн, "Свобода" - 10,9 млн грн, "Аграрна партія" - 6,7 млн грн. Решта партій, що беруть участь у виборах, акумулювали у фондах менше ніж 5 млн грн.

Згідно з партійними фінзвітами, з цих коштів політсили витратили станом на 10 липня 559,6 млн грн, з яких 76,4% пішли на телевізійну рекламу, 13,8% - на зовнішню рекламу, 3,3% - друковану продукцію, 2,7% - рекламу на радіо, 1% - рекламу в друкованих ЗМІ, 2,8% - інші потреби.

Лідером за видатками стала партія "Слуга народу" - 96,9 млн грн. Далі йдуть Радикальна партія - 73 млн грн, "Голос" - 71,6 млн грн і "Українська стратегія" - 61,2 млн грн.

У "Чесно" зазначили, що проміжний звіт показує фінансову діяльність політсил від початку виборчої кампанії і до 10 липня включно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА