12:19 19.07.2019

Безсмертний пояснив, що заборона на будь-яке ведення вогню на Донбасі не означає заборони вогню у відповідь

2 хв читати
Безсмертний пояснив, що заборона на будь-яке ведення вогню на Донбасі не означає заборони вогню у відповідь

Представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на сході України Роман Безсмертний пояснив, що заборона на будь-яке ведення вогню на Донбасі, яка починає діяти з 21 липня, не означає заборони на вогонь у відповідь з аналогічної зброї.

"Не плутайте "припинення будь-якого вогню" з "вогнем у відповідь". Нічого дорожчого за життя людини нема! І якщо ворог порушить режим тиші, він отримає адекватну відповідь. З аналогічної зброї", - написав Безсмертний на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, топ-політики добре знають ці питання, але свідомо розганяють "зраду" напередодні виборів.

"Для всіх, хто був і не був в армії, хочу пояснити ... чому "будь-який вогонь" - це не "вогонь у відповідь", - написав представник України в політичній підгрупі ТКГ.

Безсмертний пояснив, що "види вогню" поділяються: за тактичними завданнями (на знищення, придушення, виснаження та ін.); за видами зброї (зі стрілецької зброї, гранатометів, зброї бойових машин піхоти, бронетранспортерів, танків, артилерії, мінометів та ін.); за способами ведення (прямою, напівпрямою наводкою, із закритих вогневих позицій та ін.); за напруженістю стрільби (одиночними пострілами, короткими або довгими чергами, безперервний, залповий та ін.); за способами стрільби (з місця, з зупинки, з ходу, з борту та ін.); за видами вогню (по окремій цілі, зосереджений, загороджувальний, багатоярусний, багатошаровий та ін.).

"Або всі мовчать з усіх боків, і настає тиша. Або в разі порушення тиші відкривається вогонь", - пояснив Безсмертний.

Як повідомлялося 18 липня Роман Безсмертний повідомив, що домовленість про безстрокове припинення вогню на Донбасі з 21 липня вперше передбачає заборону на будь-яке ведення вогню і відповідальність сторін за його порушення. "Було досягнуто домовленості, що з 0:01 21 липня розпочинається безстрокова заборона на обстріли", - сказав він на брифінгу. Безсмертний зазначив, що вперше в такому документі забороняється "будь-яке ведення вогню".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА