12:50 19.07.2019

"ОПОРА" під час нинішньої виборчої кампанії до ВР зафіксувала майже 2 тис. порушень

2 хв читати
"ОПОРА" під час нинішньої виборчої кампанії до ВР зафіксувала майже 2 тис. порушень

Громадянська мережа "ОПОРА" під час виборчої кампанії на позачергових парламентських виборах зафіксувала майже 2 тис. порушень, поліція відкрила понад 270 кримінальних проваджень, заявляє голова правління "ОПОРИ" Ольга Айвазовська.

"Наші спостерігачі виявили 1945 порушень, які стосувалися порушень правил ведення виборчої кампанії, агітації, незаконних втручань у виборчий процес, перешкоджання спостерігачам і журналістам", - сказала Айвазовська на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

За її словами, з 1945 порушень 202 інциденти стосуються непрямого підкупу виборців, 93 - порушення і зловживання з боку членів виборчих комісій, 44 - зловживання адміністративним ресурсом, 17 - втручання у виборчий процес і сім - порушення прав журналістів і спостерігачів.

"Загалом "ОПОРА" направила 882 звернення до Національної поліції України ... і, за офіційними даними поліції, станом на вчорашній день 273 кримінальні провадження було відкрито за період виборчої кампанії, 111 з них стосуються порушень ст.160 Кримінального кодексу, а саме непрямий підкуп і перешкоджання виборчому праву шляхом обману - реєстрація двійників, публікація або друк агітаційних матеріалів із використанням слоганів, логотипів, кольорів, шрифтів відомих політичних партій з метою обману виборців", - розповіла Айвазовська.

Вона зазначила, що 93 суб'єкти виборчого процесу вводили в оману виборців. За її словами, зафіксовано факти, коли неурядові організації, товариства з обмеженою відповідальністю, приватні підприємства використовували назви політичних партій.

Айвазовська розповіла про 24 випадки ідентичності прізвищ і частково по батькові суб'єктів виборчого процесу.

"За цими фактами, наскільки нам відомо, 97 осіб допитала Нацполіція, і є п'ять вручених підозр у контексті кримінальних правопорушень", - підсумувала Айвазовська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА