09:15 23.07.2019

В ЄС очікують, що нова влада України, яка отримала сильний мандат на виборах, відповідатиме очікуванням її громадян

2 хв читати
В ЄС очікують, що нова влада України, яка отримала сильний мандат на виборах, відповідатиме очікуванням її громадян

В Європейському Союзі очікують, що нова влада в Україні, яка отримала сильний мандат на недавніх виборах від громадян країни, відповідатиме їх очікуванням, а також сподіваються, що недоліки, виявлені спостережною місією ОБСЄ, будуть усунені до наступних виборів.

Про це йдеться в заяві речниці Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні, поширеній в понеділок у Брюсселі.

"Після президентських виборів у березні і квітні український народ знову дав сильний мандат на проведення реформ на наступні п'ять років. Тепер нова влада зобов'язана відповідати очікуванням громадян України", - заявили в ЄС.

У заяві констатується, що, згідно з попередньою оцінкою Місії ОБСЄ / БДІПЛ зі спостереження за виборами, "основні права і свободи на парламентських виборах були в цілому дотримані". "Кампанія була конкурентною, а виборча адміністрація - компетентною і ефективною. Місія, проте, повідомила про покупку голосів і переплетення ділових і політичних інтересів, які диктують висвітлення виборів у ЗМІ, а також про інші зловживання, особливо в мажоритарних округах. Важливо, щоб українська влада недоліки, виявлені на основі рекомендацій ОБСЄ / БДІПЛ, усунула до встановленого виборчого циклу, включно з місцевими виборами 2020 року", - впевнені в ЄС.

При цьому прес-секретар запевнив, що ЄС підтримує демократичну, стабільну і процвітаючу Україну. "Ми з нетерпінням чекаємо продовження розвитку нашої політичної асоціації та економічної інтеграції і продовження процесу реформ, що лежать в основі нашої Угоди про асоціацію, і тісної співпраці з цією метою з новою Верховною Радою і новим урядом, коли він буде сформований", - зазначив він.

У зв'язку з цим в ЄС уточнили, що ці реформи включають зміцнення правопорядку, боротьбу з корупцією, енергетичну і макроекономічну стабільність на благо громадян України. "Європейський Союз залишається незмінним у своїй підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - запевнив речник Високого представника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

У МЗС Польщі прокоментували президентські вибори до РФ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА