15:07 23.07.2019

Зеленський: З огляду на побачені матеріали справи Шеремета, думаю, що результат буде

2 хв читати
Зеленський: З огляду на побачені матеріали справи Шеремета, думаю, що результат буде

Президент України Володимир Зеленський після ознайомлення із зібраними українськими правоохоронцями матеріалами та результатами проведених слідчих дій у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета заявив, що очікує розкриття цього злочину.

"З того, що я побачив, не можу говорити, в який термін, але думаю, що в нас із вами буде результат", - сказав він на брифінгу у вівторок в Офісі президента журналістам після ознайомлення з закритими матеріалами справи, які йому надав глава Нацполіції України Сергій Князєв.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час другої частини брифінгу, вже після отримання президентом від правоохоронців інформації з обмеженим доступом у справі Шеремета, представники ЗМІ поставили низку конкретних запитань, що стосуються розслідування вбивства, на які Князєв не зміг відповісти через таємницю досудового розслідування.

Зеленський, реагуючи на кількість озвучених запитань, у свою чергу, звернувся до журналістів: "З того, що я почув, побачив, я хотів би, щоб ми зараз не дуже тиснули на співробітників карного розшуку, там справді багато роботи. І я впевнений, що правоохоронці не могли вам показати дуже багато з тих фактів, просто не могли".

Глава держави додав: "Я з таким самим настроєм прийшов (почути конкретні факти розслідування - ІФ), а зараз я розумію, чому не могли (оприлюднити інформацію, наявну в слідства інформацію - ІФ), - тому що в цій справі нам з вами потрібен результат".

"Найголовніше, щоб люди, які підірвали журналіста Павла Шеремета, були за ґратами. Як мінімум - перший крок, щоб країна знала, хто ці люди", - додав Зеленський.

Уранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства журналістську діяльність Шеремета в Україні та інших країнах.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА