18:35 23.07.2019

Україні потрібна нова політична культура - депутат Європарламенту Ауштрявічюс за підсумками виборів до ВР

2 хв читати
Україні потрібна нова політична культура - депутат Європарламенту Ауштрявічюс за підсумками виборів до ВР

Депутат Європейського парламенту, член делегації в Комітет Асоціації Україна-ЄС Пятрас Ауштрявічюс (група "Оновимо Європу", ліберали, Литва) висловився за просування в Україні нової політичної культури.

Таку думку він висловив після завершення участі в спостережній місії Європарламенту на дострокових парламентських виборах в Україні, які відбулися 21 липня, повідомляє прес-служба політичної групи.

На думку європейського політика, хоча ці вибори і привели до того, що президент Володимир Зеленський отримав у Верховній Раді стабільну більшість, "важка робота розпочинається лише зараз".

"Верховна Рада і президент Зеленський тепер мають об'єднати зусилля, щоб просувати такі необхідні реформи. Очевидно, що головним пріоритетом для більшості українських виборців є боротьба з корупцією з метою становлення вільної, демократичної та стабільної країни і проєвропейської України", - зазначив Ауштрявічюс.

При цьому депутат Європарламенту висловився за важливість збереження підтримки з боку ЄС, щоб протистояти російській агресії на сході України. "Хоча сам день виборів значною мірою відповідав міжнародним правилам і Україна ще раз продемонструвала свою прихильність демократичному праву голосу, також очевидно, що країні потрібна нова політична культура. Така, в якій буде менше впливу олігархів і менше місця та можливостей для багатих закулісних фігур", - упевнений європейський політик.

У зв'язку з цим він висловився за подальшу співпрацю між Європейським парламентом і Верховною Радою з метою модернізації політичних та економічних реформ, а також реалізації Угоди про асоціацію.

"ЄС та Україна залишаються близькими партнерами в забезпеченні такого необхідного миру і процвітання народу України", - резюмував Ауштрявічюс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА