15:40 24.07.2019

Климпуш-Цинцадзе виступає за збереження посади віце-прем'єра з європейської та євроатлантичної інтеграції в новому уряді

2 хв читати
Климпуш-Цинцадзе виступає за збереження посади віце-прем'єра з європейської та євроатлантичної інтеграції в новому уряді

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе виступає за збереження в новому уряді посади, яку вона наразі обіймає.

"Я вважаю, що посаду віце-прем'єра з європейської та євроатлантичної інтеграції не потрібно ліквідовувати, а її необхідно, навпаки, зміцнювати", - сказала Климпуш-Цинцадзе під час презентації звіту за час роботи в уряді.

Крім того, вона виступає за те, щоб ця посада мала право вето на ухвалені в парламенті законопроекти, які не відповідають зобов'язанням України у сфері євроінтеграції та порушують Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

Водночас Климпуш-Цинцадзе зазначила, що допускає покладання функцій цієї посади на одну з міністерських посад або заснування відповідного центрального органу виконавчої влади. Вона додала, що це не може бути один із профільних міністрів, а лише той, хто віддалений від будь-якого сектора.

Стосовно євроінтеграції в міністерствах, Климпуш-Цинцадзе вважає, що займатися цим питанням мають не заступники міністрів, а перші заступники або самі міністри.

Також вона звернула увагу на необхідність збереження інституційної спроможності уряду в сфері євроінтеграції, зокрема урядового офісу. Також віце-прем'єр виступає за те, щоб надати урядовому Офісу з євроінтеграції право законодавчої ініціативи, аби вносити на розгляд уряду проекти документів.

Климпуш-Цинцадзе заявила, що критично ставиться до ідеї об'єднання парламентських комітетів з питань євроінтеграції та з питань закордонних справ. Водночас вона зазначила, що допускає необхідність оптимізації структури Кабміну та кількості віце-прем'єрів. "Тільки питання в тому, щоб зробити це мудро... Щоб це не було формальне скорочення заради оптимізації", - додала віце-прем'єр.

Вона також вважає, що, найімовірніше, через вибори й подальші політичні зміни поточного року в України знизиться темп виконання євроінтеграційних зобов'язань. "Мені здається, що сьогодні в нас є реальна загроза амбітності завдань, які країна ставить для себе в європейській і євроатлантичній інтеграції", - зазначила віце-прем'єр.

Климпуш-Цинцадзе констатувала, що просте виконання положень Угоди про асоціацію означатиме звуження порядку денного в цій сфері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА