20:48 24.07.2019

Конте довіряє всім членам уряду Італії в їхніх відносинах із Росією

1 хв читати
Конте довіряє всім членам уряду Італії в їхніх відносинах із Росією

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте в середу заявив, що повністю довіряє членам свого уряду, незважаючи на публікації в ЗМІ про можливе фінансування з Росії однієї з партій правлячої коаліції.

"Наразі немає обставин, здатних підірвати мою довіру до урядовців", - сказав Конте під час виступу в сенаті Італії щодо "російської справи".

На початку липня стало відомо, що італійська прокуратура проводить розслідування можливого фінансування з РФ партії Сальвіні. За даними газети La Stampa, розслідування розпочалося ще в лютому, коли про переговори повідомило видання l'Espresso.

Видання Buzzfeed раніше опублікувало матеріал, у якому стверджується, що соратник Сальвіні Джанлука Савоїні та ще двоє громадян Італії у 2018 році нібито проводили таємні переговори в Росії для укладення угоди щодо постачання палива до Італії.

Сальвіні після публікації неодноразово заявляв, що його партія ніколи не отримувала фінансування з Росії. До сенату для надання пояснень він не явився.

Говорячи про Савоїні, Конте зазначив, що "він не виконує жодних офіційних завдань для італійського уряду" й контактував останніми роками з росіянами не на прохання ради міністрів Італії.

Також прем'єр пообіцяв, що в уряді відтепер уважно стежитимуть за тим, щоб двосторонні контакти з представниками влади інших країн проводили виключно італійські офіційні особи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА