12:30 25.07.2019

Кернес: Результати парламентських виборів говорять про підтримку президента

2 хв читати
Кернес: Результати парламентських виборів говорять про підтримку президента

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що перемогою на виборах до Верховної Ради кандидати від партії "Слуга народу" зобов'язані довірі людей до президента України Володимира Зеленського, і висловив готовність зустрітися з народними депутатами України, обраними від Харкова.

В інтерв'ю службі новин "Харьковские известия", коментуючи результати минулих парламентських виборів, Кернес зазначив, що для Харкова це несподіваний результат, тому що кандидати від партії "Опозиційний блок" не пройшли до парламенту, хоча багато зробили, щоб завоювати довіру людей: зустрічалися з ними, допомагали вирішувати проблеми, відповідали на запитання і відчували підтримку.

"Сталося те, що у всіх округах Харкова, крім одного, виграли представники команди "Зе". Якщо взяти приклад в Україні В'ячеслава Богуслава, то президент "Мотор Січ" програв весільному фотографу. Герой України, промисловець, виробничник. І таких прикладів багато. Інше питання, що побачимо у подальшому. У всякому разі, я впевнений, що вони повинні розуміти, навіщо їх обирали у законодавчий орган", - сказав мер Харкова.

За його словами, кандидати від партії "Слуга народу" та їхні опоненти змагалися в нерівних умовах: у перших спочатку був політичний бренд і підтримка близько 40% виборців.

Кернес зазначив, що результати парламентських виборів говорять про підтримку президента.

"Люди підтримали президента у його зверненнях, що йому потрібно зібрати команду однодумців. Якщо взяти приклад Харкова - у мене як міського голови є більшість у міській раді, яка мене конструктивно підтримує, і ми бачимо, як розвивається Харків. І якщо така більшість у парламенті буде працювати над зміною нашої країни на краще - значить, все, що хотілося - збулося. Давайте почекаємо, поки можемо говорити тільки про підсумки виборів, але про них вже і так багато сказали", - зазначив Кернес.

Він повідомив, що зустрінеться з новообраними народними депутатами України від Харкова та обговорить спільну роботу.

"Я впевнений, що зустрінуся з народними депутатами, буду з ними спілкуватися, знаходити точки дотику. Писати депутатський запит вміють всі, а щоб зробити конкретні справи для людей - потрібен час. Для цього потрібна така зустріч", - сказав Кернес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА