14:03 25.07.2019

Відмова ЄС переглянути угоду щодо Brexit означатиме вихід без угоди

2 хв читати
Відмова ЄС переглянути угоду щодо Brexit означатиме вихід без угоди

Велика Британія готова вийти з Євросоюзу без укладення угоди з Брюсселем, якщо європейська сторона відмовиться переглянути ці домовленості, заявив у четвер новий прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

"Я сподіваюся, що ЄС... передумає і не відмовлятиметься від внесення будь-яких змін до угоди про вихід Великої Британії з ЄС. Якщо вони не передумають, нам, звісно, доведеться вийти з ЄС без угоди за статтею 50 (Лісабонського договору - ІФ)", - сказав Джонсон, виступаючи в парламенті.

Він зазначив, що основною причиною, через яку британський парламент не підтримав угоду, укладену попереднім прем'єром Терезою Мей із Брюсселем, є "страхувальний план" щодо ірландського кордону. Велика Британія готова погодити альтернативні домовленості з ЄС, наголосив Джонсон.

Велика Британія готова до того, щоб вести з ЄС переговори "в дусі доброї волі", зауважив прем'єр. Джонсон заявив, що вірить у можливість залишити ЄС з угодою.

Джонсон раніше заявляв, що угода, узгоджена його попередницею Терезою Мей із Брюсселем, мертва. Він обіцяв, що Велика Британія вийде з ЄС у будь-якому разі в обумовлені з Брюсселем терміни - 31 жовтня.

Напередодні Джонсон із великим відривом переміг у перегонах за посаду прем'єр-міністра, набравши 92 153 голоси, його суперник - глава МЗС Великої Британії Джеремі Гант отримав 46 656 голосів членів Консервативної партії. Попередній прем'єр Тереза Мей залишила свою посаду через те, що не змогла отримати підтримку в британському парламенті з питання Brexit.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА