15:42 25.07.2019

Я не дозволю дискредитувати Україну - Порошенко перед допитом в ДБР

2 хв читати
Я не дозволю дискредитувати Україну - Порошенко перед допитом в ДБР

Лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко прийшов до Державного бюро розслідувань.

"Незважаючи на те, що у мене сьогодні було призначено на 15:00 міжнародну зустріч, я змушений був перенести її та реагувати на ті інсинуації, які запускають і пан Портнов (колишній заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов - ІФ), і окремі представники ДБР, і сьогодні прийти сюди, щоб повністю спростувати намагання Портнова і його поплічників із Російської Федерації, щоб дискредитувати Україну", - сказав Порошенко журналістам у четвер у Києві.

Він також повідомив, що не отримував офіційного виклику на допит до ДБР.

"Не звертаючи увагу на те, що ні я, ні мої представники не отримували жодного документа або запрошення, ми спілкуємося виключно з телеграм-каналом пана Портнова, який у нас є представником Державного бюро розслідувань", - зазначив Порошенко.

Перед цим директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба у своєму телеграм-каналі написав, що отримали заяву від адвоката Порошенка з повідомленням про те, що п'ятий президент України не зможе у четвер, 25 липня, прийти на допит й одночасним проханням перенести його на кілька тижнів.

"Згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, якщо двічі свідок не з'являється на допит, ми можемо застосувати примусовий привід. Але цього разу ми даємо екс-президенту третій шанс - достойно прийти на допит і надати свідчення. Отже, чекаємо Петра Порошенка через два тижні - 8 серпня", - написав Труба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА