12:22 26.07.2019

Мінгареллі вважає, що рейди СБУ по комерційних компаніях шкодять інвестиційній привабливості України

2 хв читати
Мінгареллі вважає, що рейди СБУ по комерційних компаніях шкодять інвестиційній привабливості України

 Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі вважає, що активність Служби безпеки України стосовно комерційних компаній, зокрема "ArcelorMittal Кривий Ріг", уже шкодить інвестиційній привабливості України.

"Рейди СБУ по комерційних компаніях уже шкодять інвестиційній привабливості України", - сказав Мінгареллі в інтерв'ю виданню "Європейська правда", оприлюдненому в п'ятницю.

Він зазначив, що є потреба боротися з корупцією, зокрема в сталеливарній галузі.

"Але невже ситуація на ArcelorMittal - найгірша в Україні? Я не фахівець і не маю відповіді, але коли був у Маріуполі і проводив пальцем по склу, то палець ставав чорним. І я точно знаю, що це було забруднення не від ArcelorMittal, а, мабуть, від заводу "Метінвесту", - додав посол.

При цьому Мінгареллі уточнив, що дипломати були здивовані подібними діями СБУ.

Як повідомлялося, співробітники СБУ 20 липня провели обшуки на ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг". Вони також заблокували проект введення в дію машини безперервного лиття заготовок (МБЛЗ) №3, вартість якого разом із МБЛЗ №2, який проходить гарячі випробування, становить $ 140-150 млн.

Безпосередньо перед цим президент України Володимир Зеленський, уродженець Кривого Рогу, розкритикував підприємство за невиконання в строки зобов'язання щодо поліпшення екологічної ситуації в регіоні і закликав надати адресну фінансову підтримку особам, які постраждали через шкідливі викиди в атмосферу. Через кілька днів, 17 липня, стало відомо, що СБУ порушила кримінальну справу щодо АМКР за ст. 441 Кримінального кодексу України - "екоцид", яка передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

В. о. глави СБУ Баканов 22 липня звинуватив менеджмент "ArcelorMittal Кривий Ріг" у недбалому використанні інвестицій Лакшмі Міттала. "Я упевнений, що Лакшмі Міттал, який є потужним міжнародним інвестором, намагаючись здійснити цю інвестицію... не планував зробити нічого поганого. Але той менеджмент, який працює на підприємстві, недбало ставився до своїх обов'язків. І тому має бути відповідним чином як мінімум дисциплінарно покараний", - сказав Баканов.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" заперечує звинувачення на свою адресу з боку СБУ і заявляє про збитки в $1 млн за підсумками цього місяця через вимушене зупинення пусконалагоджувальних робіт на машині безперервного лиття заготовок №3 після обшуку СБУ 20 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА