16:34 26.07.2019

"Слуга народу" та її майбутні депутати не ведуть жодних консультацій із депутатами Держдуми та іншими представниками влади РФ, заявляють у партії

2 хв читати

Партія "Слуга народу", а також обрані від неї народні депутати, не проводили жодних консультацій із представниками російської законодавчої або виконавчої влади, наголошують у партії.

"Ми не плануємо таких консультацій і в майбутньому, за винятком усталених міжнародних форматів, у рамках яких такого роду контактів не можна уникнути", - заявили агентству "Інтерфакс-Україна" в партії.

У "Слузі народу" зазначили, що переговори з Росією від імені України можуть вести лише президент України або особи, уповноважені на такі переговори відповідно до його розпорядження і чинного законодавства.

"Обраних від партії "Слуга народу" депутатів попереджено про неприпустимість особистих контактів із діючими представниками російської влади. Навіть спроби встановити такі контакти розглядатимуться як порушення фракційної дисципліни і принципів партії", - пояснили в політсилі.

Позицію "Слуги народу" щодо контактів із представниками російської влади може бути змінено лише в разі досягнення прогресу в деескалації ситуації у відносинах між країнами - звільнення українських моряків, військовополонених і політв'язнів, і стійкого припинення вогню на Донбасі, зауважили в партії.

26 липня голова комітету Держдуми РФ із міжнародних справ Леонід Слуцький висловив готовність до обміну візитами між парламентами Росії та України і налагодження повномасштабних контактів.

"Деякі (з українських депутатів Верховної Ради нового скликання - ІФ) вже вийшли на зв'язок і починаємо працювати", - сказав Слуцький, відповідаючи на запитання "Інтерфаксу" про контакти з новим складом Верховної Ради.

Відповідаючи на запитання про те, хто саме виходив на контакти з депутатами Держдуми, він сказав: "Я маю на увазі саме блок Зеленського ("Слуга народу" - ІФ), але я не називатиму імен, також я, якщо дозволите, не називатиму зі зрозумілих причин імен деяких конгресменів США, з якими ми перебуваємо в тісному контакті".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА