13:43 27.07.2019

Гройсман запропонує Кабміну розглянути можливість оголошення нового конкурсу на розробку вуглеводневої ділянки на шельфі Чорного моря

2 хв читати
Гройсман запропонує Кабміну розглянути можливість оголошення нового конкурсу на розробку вуглеводневої ділянки на шельфі Чорного моря

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман має намір запропонувати Кабінету міністрів розглянути можливість оголошення нового конкурсу на розробку вуглеводневої ділянки на шельфі Чорного моря.

"Запропоную уряду розглянути можливість оголошення нового конкурсу для залучення компаній з видобутку газу на українському шельфі Чорного моря", - Гройсман написав на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук у суботу.

Він наголосив, що для України видобуток газу на шельфі Чорного моря – це питання не тільки енергетичної незалежності, а й геополітики, "враховуючи безпосередню близькість газоносних ділянок до окупованого Криму".

"Коли ми оголосили цей конкурс – розраховували на участь у ньому світових лідерів рівня Shell або Exxon. Перебіг конкурсу та його результати, які визначила міжвідомча комісія при Міненерго, засвідчили, що конкурс був недостатньо представницьким, недостатньо конкурентним і загалом не виправдав очікувань у частині приходу на наш ринок гравців вищої світової ліги газовидобувників", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, 12 квітня 2019 року Кабінет міністрів оголосив конкурс на розробку вуглеводнів у межах ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря на умовах угоди про розподіл продукції (УРП). Термін дії угоди – 50 років.

26 липня американська Trident Acquisitions Corp. Була визнана переможцем конкурсу з розробки на підставі угоди про розподіл продукції (УРП) вуглеводневої ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря, про що повідомив CEO і один з її акціонерів Ілля Пономарьов. "Це була важка боротьба, але наша заявка була суттєво вигідніша для України", – написав він на своїй сторінці в Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА