18:05 29.07.2019

"Голос" виступає за призупинення конкурсу на посаду члена ВККС від омбудсмена

2 хв читати
"Голос" виступає за призупинення конкурсу на посаду члена ВККС від омбудсмена

Партія "Голос" вимагає від президента України Володимира Зеленського висловити свою позицію про можливе незаконне втручання Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) в діяльність органів влади.

"Оприлюднення розмов суддів Окружного адміністративного суду Києва та виявлені факти можливого незаконного втручання суду в діяльність інших органів влади вимагають від президента Володимира Зеленського невідкладних дій, що доведуть його готовність відмовитись від "ручної" судової системи і по-справжньому перезавантажити судову реформу", - йдеться в заяві партії, оприлюдненій на її сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Партія "Голос" закликала Зеленського публічно заявити про свою позицію, а також сприяти залученню фігурантів справи до відповідальності, гарантувати незалежне розслідування кримінальних проваджень за фактами саботажу судової реформи та пов'язаних корупційних схем і вжити заходів для зупинення проведення конкурсу на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) від уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Як повідомлялося, 26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура в рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям Окружного адміністративного суду Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС). Прокурор уточнив, що підозри мають намір пред'явити двом керівникам суду та двом суддям.

Згідно з інформацією, голова ОАСК Павло Вовк створював штучні перешкоди в роботі окремих членів ВККС, організувавши подання позовних заяв проти них у своєму ж суді. Також він організував перезавантаження комісії шляхом виключення з її складу непідконтрольних членів і введення туди лояльних йому людей. Деякі судді ОАСК відмовилися брати участь у плані Вовка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА