18:51 29.07.2019

Луценко заявив, що підпише підозру суддям ОАСК, якщо у справі буде надано докази, інакше - службова перевірка

3 хв читати
Луценко заявив, що підпише підозру суддям ОАСК, якщо у справі буде надано докази, інакше - службова перевірка

Генеральний прокурора України Юрій Луценко заявив, що підпише підозру суддям Окружного адміністративного суду м. Києва (ОАСК), якщо у справі буде надано доказові матеріали, інакше буде службова перевірка.

"Щодо справи суддів ОАСК. Неправда, що Горбатюк (керівник Управління спеціальних розслідувань генпрокуратури Сергій Горбатюк - ІФ) не добився прийому генпрокурора для доповіді у цій справі. Правда в тому, що сам Горбатюк перебуває з 19.07 до 12.08 у відпустці. З якої вийшов на один день для прес-конференції і телепіару. Зараз знову відпочиває. Проекти підозр, в установленому порядку зареєстровані в канцелярії, потрапили на стіл заступника генпрокурора лише в понеділок о 10:55. Хоча мої заступники працювали і в суботу, і в неділю", - написав Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

При цьому, за словами генпрокурора, до проектів підозр підлеглі Горбатюка не додали ні листи з доказами, ні інформацію про негласні слідчі (розшукові) дій (НСРД).

"Завтра заступник генпрокурора збирає нараду для заслуховування доказів у справі. Саме він несе, зокрема кримінальну, відповідальність за об‘єктивність підписаної підозри. Підписувати підозри на основі телевізійної прес-конференції - абсурд", - повідомив Луценко.

Він зазначив, що жодних "сентиментів до фігурантів розмов у нас немає", і підозри буде підписано, якщо буде доказова база.

"Якщо мій заступник або 1.08 я сам (наразі Луценко перебуває у відпустці - ІФ) отримаємо всі необхідні доказові матеріали слідства і повні протоколи запущених НАБУ в ефір протоколів НСРД - підозру буде підписано. Якщо ні - буде службова відповідальність тих, хто ставить прес-конференції вище вимог КПК (Кримінально-процесуального кодексу України - ІФ)", - повідомив генпрокурор.

Як повідомлялося, 26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура у рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям Окружного адміністративного суду Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) й організації ухвалення завідомо неправосудних рішень.

За версією слідства, в ручному режимі ухвалювалися рішення про звільнення деяких членів ВККС і призначення інших, незважаючи на те, що "нібито організовувалися конкурси".

Згідно з інформацією, оприлюдненою у відеоролику на прес-конференції, голова ОАСК Павло Вовк чинив штучні перешкоди в роботі окремих членів ВККС, організувавши подання позовних заяв проти них у своєму ж суді. Також він організував перезавантаження комісії шляхом виключення з її складу непідконтрольних членів і введення туди лояльних йому людей. "Під час досудового розслідування встановлено, що до розробленого Вовком плану були залучені не тільки окремі судді ОАСК, а й деякі правоохоронні органи, зокрема Державне бюро розслідувань, завданням якого було чинення тиску на комісію з метою складання повноважень окремими її членами", - зазначено в ролику.

Деякі судді ОАСК відмовилися брати участь у плані Вовка.

26 липня детективи НАБУ та співробітники Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури розпочали обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва. Як повідомило НАБУ, обшуки відбуваються в рамках розслідування можливого скоєння кримінальних правопорушень головою й окремими суддями ОАСК.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА