07:05 30.07.2019

Американські сенатори домагаються нових санкцій проти суверенного боргу РФ

2 хв читати
Американські сенатори домагаються нових санкцій проти суверенного боргу РФ

Американські сенатори демократ Кріс Ван Холен і республіканець Марко Рубіо направили в комітети у справах збройних сил Сенату і Палати представників лист з пропозицією про внесення в проект оборонного бюджету положень про санкції щодо суверенного боргу Росії у зв'язку з "втручанням" у вибори.

У листі вони "настійно закликають" включити в проект бюджету, який нині розглядається обома палатами Конгресу, "формулювання, покликані запобігти майбутнім зусиллям іноземних урядів та іноземних суб'єктів з втручання в американські вибори, ясно дав зрозуміти, що таке втручання матиме швидкі і серйозні наслідки".

Зокрема, сенатори наполягають на включенні в документ положень закону про стримування, що забороняють американським компаніям вести справи з новим російським суверенним боргом протягом 90 днів після набуття чинності.

На їхню думку, директор Національної розвідки повинен звітувати перед Конгресом про втручання Росії через 30 днів після кожних федеральних виборів в США.

У листі йдеться, що хоча закон про стримування і працює "в правильному напрямі", за даними розвідки і оцінками економістів, вплив санкцій на суверенний борг Росії буде "обмеженим", з огляду на його низький рівень, прогнозований збалансований бюджет і значні валютні резерви РФ.

У зв'язку з цим, сенатори пропонують ввести в проект оборонного бюджету положення, які в разі російського втручання у вибори дозволять вводити додаткові санкції проти енергетичного, банківського та оборонного секторів російської економіки, "олігархів і політичних діячів, які можуть бути замішані у втручанні в вибори".

"Зусилля Росії, спрямовані на маніпуляцію народом Америки і підрив демократичних процесів на виборах 2016 року, незаперечні. Оскільки ми йдемо до виборів 2020 року, Конгрес повинен зробити все від нього залежне, щоб стримати атаки Кремля або тих, хто хоче взяти з нього приклад", - йдеться в посланні Холена і Рубіо.

Вони підкреслили: "Ми повинні заздалегідь дати зрозуміти, що спроби втручання в наші вибори швидко зіткнуться з жорсткими санкціями. Таким чином ми можемо запобігти зловмисним діям ворожих іноземних держав, але ми повинні діяти вже зараз".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА