11:03 30.07.2019

Порошенко запевняє, що не має наміру боротися за будь-які посади

3 хв читати
Порошенко запевняє, що не має наміру боротися за будь-які посади

Лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України (2014-2019 рр.) Петро Порошенко заявляє, що не має наміру боротися за будь-які посади в структурі майбутньої влади, при цьому налаштований до неї конструктивно і має намір відстоювати європейське майбутнє України.

"Я себе бачу твердо як людину, яка знаходиться у форматі підтримки України. У вас же немає жодного сумніву, що я не борюся за якісь посади? Не борюся за них. Вони мене не цікавлять. Я мав у своєму житті найвищу посаду, про яку може тільки мріяти українець... В даному випадку моя мотивація абсолютно одна - захистити європейське майбутнє України", - сказав Порошенко в інтерв'ю "Українській правді", оприлюдненому в ніч на вівторок.

Він заявив, що упевнений в політичному майбутньому "Європейської солідарності", і воно пов'язане з тим, що "рух нашої країни в ЄС, в НАТО, захист цінностей, досягнень, яких ми досягнули за п'ять років, - це є сьогодні позиція, яку підтримують точно набагато більше, ніж 1 млн 200 тис. виборців, які віддали свої голоси за нас".

"У парламентсько-президентській республіці у парламенту багато інструментів. В складі нашої фракції є значна частина і досвідчених парламентарів, і людей, які вперше обралися до парламенту, але знають, якою ціною були досягнуті ті результати за попередні п'ять років. Вони готові ефективно діяти в цьому напрямку. У нас напрацьована велика кількість законопроектів, нормативних актів, дорожніх карт, як ми маємо продовжити цю роботу", - сказав політик.

На запитання, чи налаштований він до монопартійної більшості конструктивно, він відповів ствердно. "Абсолютно. Я налаштований точно не контр-, а проукраїнськи. Я неодноразово... казав, що позиція перша - ми на зовнішньому фронті маємо виступати об'єднаними. Навіть під час парламентської кампанії, навіть коли ми маємо дуже жорсткі внутрішньополітичні протистояння всередині держави", - наголосив Порошенко.

При цьому він заявив, що в разі розвороту зовнішньополітичного курсу країни його політсила стане до влади в жорстку опозицію. "Монопартійна більшість створює можливості. Якщо рух наш буде зупинено, то ми точно будемо в жорсткій опозиції до спроб розвернути країну назад в бік Росії. До спроб зруйнувати енергетичну незалежність нашої держави, що ми вже бачили під час перших переговорів з РФ. До спроб зруйнувати децентралізацію... Ми знаємо, як не потрапити в пастку парламенту, і будемо жорстко проти того протестувати", - заявив політик.

Порошенко пов'язує результат "Європейської солідарності" на позачергових парламентських виборах із тим, що, зокрема, в них брав участь десяток політичних сил із подібними політичними програмами, але низьким рейтингом. "Вони розуміли, що у них немає жодних шансів, але керуючись чи то власними амбіціями, чи то будь-якими іншими мотиваціями, пішли, і 15-20% голосів були розпорошені", - сказав він.

При цьому лідер "Європейської солідарності" зазначив, що не тримає ніяких образ на прем'єра Володимира Гройсмана, хоча не схвалює його вибір йти на вибори зі своєю політсилою і вважає, що "з політичної точки зору це було самогубство". Критику на свою адресу з його боку Порошенко розцінює "виключно як технологічні рекомендації".

Він також заявив про готовність підтримати мера Києва Віталія Кличка на майбутніх місцевих виборах, але зазначив, що предметно це питання ще не обговорювалося. "Якщо Кличко забажає приєднатися до "Європейської солідарності", я думаю, що це йому додасть (політичних очок - ІФ), і ми залюбки розглянемо цю пропозицію. Я говорив з ним по телефону, але ми не обговорювали місцеві вибори", - сказав Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА