12:50 30.07.2019

Кличко визнав, що не контролює Київраду та змушений іти на компроміс зі "смотрящими", стверджує Богдан

2 хв читати
Кличко визнав, що не контролює Київраду та змушений іти на компроміс зі "смотрящими", стверджує Богдан

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан заявляє, що особисто під час зустрічей просив мера Києва й голову Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка відмовитися від інституту "смотрящих" у столиці, проте той визнав, що змушений іти на компроміси з ними, тому що не має контролю над Київською міською радою.

"Я мав кілька зустрічей із паном Кличком тут, в адміністрації, в Офісі президента. Таких зустрічей було дві. На цих зустрічах я його особисто шість разів - тобто на кожній зустрічі по тричі - просив відмовитися від інституту "смотрящих" у Києві, відійти від усіх корупційних схем і стати справді народним мером, людиною, яка не причетна до всієї цієї корупції, безгосподарності, яка відбувається в Києві", - сказав Богдан на прес-конференції у вівторок в Офісі президента.

У зв'язку з цим він висловив переконання, що Кличко втратив контроль над ситуацією в столиці.

За словами глави Офісу президента, мер Києва запевнив його, що не причетний до розкрадань і корупції в столиці, однак розуміє, що "щось відбувається не так", та зробити з цим нічого не може.

"Віталій Кличко підтвердив мені, що справді, за його словами, він не контролює Київську раду. Є два-три "смотрящих", які мають певні групи депутатів. І якщо він не знаходитиме з ними компромісу, в нього не буде більшості в Київраді, і, відповідно, він не зможе бути ефективним мером", - заявив Богдан.

Як повідомлялося, Офіс президента України звернувся до Кабінету Міністрів із проханням внести подання на звільнення голови КМДА Кличка.

У відповідь на це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабмін розгляне питання про погодження звільнення голови КМДА на найближчому засіданні. Гройсман зазначив, що питання щодо погодження звільнення Кличка буде винесено на найближче засідання уряду для розгляду. "Це повноваження президента. Я не заважав попередньому президентові призначати голів адміністрацій і не заважатиму президентові нинішньому", - додав прем'єр.

У свою чергу Кличко назвав ініціативи з розділення влади в столиці та відсторонення його з посади голови КМДА такими, що суперечать законодавству, й додав, що має намір обстоювати нинішній порядок, згідно з яким обраний мер столиці автоматично призначається головою міськадміністрації. Він наголосив, що поділ посад і впровадження у столиці "двовладдя" є антиконституційним. Кличко також зазначив, що практика виборів місцевої влади є європейською, а призначення кого-небудь на ці посади їй суперечить.

25 червня 2014 року мера Києва було призначено головою Київської міської державної адміністрації указом президента України Петра Порошенка. Іншим своїм указом Порошенко звільнив із цієї посади Володимира Бондаренка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА