15:31 30.07.2019

"Слуга народу" та Партія Шарія мають найвищу підтримку в наймолодших виборців, "Опозиційний блок" - серед пенсіонерів

3 хв читати
"Слуга народу" та Партія Шарія мають найвищу підтримку в наймолодших виборців, "Опозиційний блок" - серед пенсіонерів

У партії "Слуга народу", яка за результатами екзит-полів посідає перше місце в усіх регіонах України, найвища підтримка на півдні країни - 50,2% голосів виборців.

Деталізовані дані Національного екзит-полу на позачергових виборах до Верховної Ради, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи ім. І.Кучеріва", Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) і Українським центром економічних досліджень Разумкова, оприлюднили на прес-конференції у вівторок у Києві.

Згідно з цими даними, на півдні України на другому місці партія "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") (16,7%), далі йде "Європейська солідарність" (5,9%). При цьому "Батьківщина" і "Голос", які за результатами підрахунку голосів проходять до парламенту, згідно з даними екзит-полу, на півдні України не долають прохідного 5-відсоткового бар'єра.

На сході України лідирує "Слуга народу" з 37,6% голосів, за нею йде "ОПЗЖ" з 30,3%. "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Голос" тут не долають 5-відсоткового бар'єра. Водночас деякі партії, які, відповідно до підрахунку голосів, до Верховної Ради не потрапляють, на сході країни подолали показник у 5% - це "Опозиційний блок" (8,3%) і Партія Шарія (6,5%).

У західній Україні друге місце після "Слуги народу" (39,4%) здобула партія "Голос" (14,1%), далі йдуть "Європейська солідарність" (12,7%) і "Батьківщина" (9,9%). В "Опозиційної платформи - За життя", яка на виборах посідає друге місце, в західних областях 2% голосів виборців.

У центральному регіоні "Слуга народу" лідирує з 45,5% голосів. За нею ідуть "Європейська солідарність" (10,1%), "Батьківщина" (9,6%), "Опозиційна платформа - За життя" (6,8%) і "Голос" (5,4%). У центрі прохідний бар'єр подолала партія "Сила і честь" (5,9%).

За гендерною ознакою найбільші відмінності помітні в підтримці партії "Слуга народу". За неї проголосували 41,7% чоловіків і 46% жінок. За даними екзит-полу, в інших політичних сил такі відмінності не такі значні, крім "Європейської солідарності", за яку проголосували 9,6% чоловіків і 8,3% жінок, і Партії Шарія, яку підтримали 4,1% чоловіків і 2,4% жінок.

У наймолодшій віковій групі - від 18 до 29 років - у "Слуги народу" 58,8% підтримки, за "Голос" проголосували 9,4% виборців, за "Європейську солідарність" - 7%, у Партії Шарія - 6,8%. "ОПЗЖ" і "Батьківщина" не долають 5-вісоткового бар’єра.

Аналогічна послідовність у партій також за підсумками голосування виборців віком 30-39 років. Однак у "Слуги народу" та Партії Шарія дещо менше голосів, а в партій "Європейська солідарність" і "Голос" - трохи більше. В цій віковій групі "ОПЗЖ" і "Батьківщина" також не набрали 5% голосів.

У групі виборців 40-49 років, як і у всіх інших, лідирує "Слуга народу" (48,4%), далі йдуть "Європейська солідарність" (11,2%), "ОПЗЖ" (7,5%), "Голос" (7,2%) і "Батьківщина" (5,2%).

Виборці 50-59 років поміняли місцями "Опозиційний блок" (11,6%) і "Європейську солідарність" (9,1%), а також "Батьківщину" (7,9%) з "Голосом" (6,4%).

За результатами екзит-полу, 32,7% виборців старше 60 років віддали перевагу партії "Слуга народу", за "ОПЗЖ" проголосували 20,1%. "Батьківщина" і "Європейська солідарність" у цій віковій групі набирають 11,6% і 8,6% відповідно, а "Голос" не подолав прохідного бар'єра.

Як повідомлялося, на виборах до Верховної Ради 21 липня Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова провели Національний екзит-пол.

За його даними, до парламенту проходять партії "Слуга народу" - 44,2% голосів, "ОПЗЖ" - 11,4%, "Євросолідарність" - 8,8%, "Батьківщина" - 7,4%, "Голос" - 6,5%.

Згідно з результатами опрацювання Центральною виборчою комісією 100% електронних протоколів, до Верховної Ради ХІХ скликання проходять партії "Слуга народу" (43,16% голосів виборців), "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") - 13,05%, ВО "Батьківщина" - 8,18%, "Європейська солідарність" - 8,10% і "Голос" - 5,82%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА