09:58 01.08.2019

Герус повідомив про намір змінити критерії визначення субсидіантів

2 хв читати
Герус повідомив про намір змінити критерії визначення субсидіантів

Для забезпечення незахищених верств населення субсидіями Кабінет Міністрів має змінити критерії визначення субсидіантів, повідомив представник президента України в уряді Андрій Герус.

"Минулого року були зміни критеріїв визначення субсидіантів... Було майже 7 млн субсидіантів, а на початку цього року цю кількість скоротили до 3,6 млн, тобто майже вдвічі. Деякі пенсіонери, які мають прописаних онуків, (...) минулого року й цього не отримували субсидій. Ми хочемо це змінити й уточнити цей критерій, щоб держава їм допомагала", - сказав Герус в ефірі телеканалу "1+1" уранці в четвер.

За його словами, пенсіонери старшого віку з пенсією менше ніж 2 тис. грн, котрі проживають у сільських місцевостях або районних центрах, у яких прописані внуки, що не проживають з ними, втратили право на отримання субсидії.

Герус зазначив, що для оформлення нових субсидіантів Кабмін має змінити рішення щодо критеріїв їх визначення, і відповідно до цих критеріїв частина домогосподарств вже матиме право на субсидію.

"Люди, які останнім часом не мали права на субсидії, - їм повідомлять, і вони повинні будуть подати документи (це близько 1 млн сімей) і матимуть право отримувати субсидії", - наголосив представник президента.

Крім того, Герус зазначив, що ті, хто раніше отримував субсидії, автоматично отримуватимуть їх і надалі.

"Там має бути максимально спрощена процедура", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання ведучого про озвучену ініціативу президента України Володимира Зеленського про те, що люди старше 70 років не платитимуть за житлово-комунальні послуги, Герус пояснив: "Президент Зеленський говорив, що аналізується спосіб, як це зробити, й за допомогою спрощеного способу отримання субсидій саме для таких людей поважного віку - ми знімемо з них вантаж платежів за житлово-комунальні послуги. Мається на увазі, що ті з них, хто в останній рік або півроку не могли користуватися субсидією, то вони платитимуть незначну частину з усього рахунку, решта за них покриватиме держава".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА