14:46 02.08.2019

ЄС закликає не допустити нової гонки озброєнь через припинення дії ДРСМД

1 хв читати
ЄС закликає не допустити нової гонки озброєнь через припинення дії ДРСМД

Європейський Союз неодноразово підтверджував важливість договору про ракети середньої та меншої дальності, заявив офіційний представник Європейської Комісії (ЄК) Карлос Мартін Руїс де Гордехуела.

"Протягом останніх 30 років ДРСМД робив значний внесок у європейську та міжнародну безпеку, а також у міжнародну стабільність. Близько 3 тис. ракет було прибрано з європейської території та знищено під контролем", - сказав прес-секретар у п'ятницю на брифінгу в Брюсселі.

Він зазначив, що 2 серпня набуло чинності рішення про вихід США з ДРСМД, тоді як Росія припинила його виконувати. "ЄС неодноразово закликав РФ враховувати серйозне занепокоєння, пов'язане з невиконанням цього договору", - заявив представник ЄК.

У ЄС, за його словами, хотіли би продовження дії договору РСМД. "Потрібно проявляти обережність, не можна допустити нової гонки озброєнь після значного скорочення арсеналів після завершення "холодної війни", - додав Гордехуела.

Він також заявив, що ЄС закликав Росію переглянути свій ядерний арсенал - стратегічний і нестратегічний, розгорнутий і нерозгорнутий.

"Ми бажаємо якнайшвидшого й активного діалогу щодо договору СНО-III після 2021 року і щодо інших аспектів контролю над озброєннями", - наголосив представник ЄК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА