15:26 02.08.2019

Члени ОВК №50 у Покровську не виконали рішення суду про перерахунок голосів, поліція відкрила кримінальне провадження

3 хв читати
Члени ОВК №50 у Покровську не виконали рішення суду про перерахунок голосів, поліція відкрила кримінальне провадження

Згідно з постановою Донецького окружного апеляційного суду, виборча комісія 50-го округу в Покровську мала виконати повторний підрахунок голосів виборців на позачергових виборах народних депутатів на трьох дільницях, однак станом на 2 серпня рішення суду не виконано, у зв'язку з чим поліція розпочала досудове розслідування.

"Бездіяльність окружної виборчої комісії передбачає кримінальну відповідальність. Дії членів ОВК кваліфіковано за ч.1 ст. 382 Кримінального кодексу України (невиконання судового рішення, яке набуло чинності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 грн - ІФ) або позбавлення волі на термін до 3 років, повідомляє у п'ятницю Відділ комунікації поліції Донецької області.

В інформації зазначається, що наразі поліцейські проводять необхідні слідчі дії. Розслідування перебуває на контролі керівництва поліції Донецької області.

Як повідомлялося, 21 липня в Україні відбулися позачергові вибори народних депутатів.

22 липня в Громадянській мережі "Опора" повідомили, що у виборчому окрузі №50 з центром у м. Покровську Донецької області стався конфлікт після того, як спостерігачі помітили відмінності в цифрах у протоколах комісій, а голову окружної виборчої комісії госпіталізували.

Як повідомили спостерігачі "Опори", під час прийому документів у дільничній виборчій комісії №140065 спостерігачі від партій і кандидатів помітили розбіжності в протоколах, наявні у спостерігачів і переданих із ДВК до ОВК.

"Спостерігачі вимагали, щоб голова ОВК зачитала вголос протокол і всі цифри, які в ньому зазначені, проте голова окружної комісії відмовилася це робити і спробувала залишити приміщення. Спостерігачі намагалися зупинити її фізично, заблокувавши двері", - зазначено в повідомленні на сайті Громадянської мережі.

Згідно з інформацією, водночас на вулиці активісти встановили кілька наметів і почали зносити шини, вимагаючи проведення чесних виборів і недопущення фальсифікацій. Поліція попросила прибрати шини, через що між мітингувальниками та правоохоронцями сталася словесна перепалка.

"Близько 22:45 голову ОВК №50 забрала карета швидкої допомоги через скарги на погане самопочуття", - зазначено в повідомленні.

23 липня до Покровська було направлено вертоліт зі складу сил авіапідтримки МВС для стабілізації ситуації при підрахунку голосів в ОВК №50. "Для стабілізації ситуації в ОВК№50 у Покровську під час підрахунку голосів і запобігання ускладненню оперативної обстановки ухвалено рішення перекинути туди повітрям резерви груп спецпризначення Нацполіції зі складу сил авіапідтримки", - повідомляли ввечері 23 липня на сторінці МВС України в соцмережі Facebook у вівторок увечері.

30 липня главк поліції Донецької області повідомив, що за рішенням ОВК №50 будівлю, де міститься виборча документація, було передано під охорону поліцейських, і правоохоронці забезпечуватимуть охорону до моменту відновлення роботи комісії. Тоді в поліції також зазначали, що ОВК так і не відновила свою роботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА