15:46 02.08.2019

Волкер не виключає, що Трамп прийме пропозицію про участь у переговорах стосовно Донбасу

2 хв читати
Волкер не виключає, що Трамп прийме пропозицію про участь у переговорах стосовно Донбасу

Спецпредставник США з переговорів щодо України Курт Волкер не виключив, що президент США Дональд Трамп прийме пропозицію про участь у переговорах стосовно врегулювання конфлікту на Донбасі, якщо РФ буде налаштована припинити конфлікт.

"Якщо будуть ознаки того, що вона налаштована серйозно й готова реально припинити конфлікт, я впевнений, для президента Трампа це дуже важливо. Формат має менше значення, ніж наповнення. Але якби зустріч була корисною, ми, безумовно, розглянули б такий варіант. І якби було створено новий формат, куди були б залучені США і хтось іще, наприклад Велика Британія, Франція, Німеччина, ми теж готові підтримати такі зустрічі", - сказав Волкер в інтерв'ю виданню "Тиждень.ua", опублікованому в п'ятницю.

Водночас дипломат висловив сумнів, що сторонам переговорів вдалося б тривалий час підтримувати "вищий ступінь залучення", як це відбувається в рамках "нормандської четвірки" - рівень президента або держсекретаря.

При цьому спецпредставник США також виступив за прямий контакт президентів України та РФ. "Встановлення безпосереднього контакту між президентами України та Росії, між їхніми представниками, щоб домовитися про подальший розвиток подій, - це правильний спосіб домогтися позитивного результату", - впевнений Волкер.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 8 липня запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести переговори з лідерами країн-підписантів Будапештського меморандуму та країн "нормандського формату" в Мінську, де відбуваються засідання тристоронньої контактної групи.

"Хочу звернутися до президента РФ Володимира Путіна. Треба поговорити? Треба. Обговоримо, чий Крим, кого там немає на Донбасі. Компанію для розмови пропоную таку: я, Ви, президент США Дональд Трамп, прем'єр Великої Британії Тереза Мей, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон", - сказав він у своєму зверненні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА