13:59 06.08.2019

Після перерахунку голосів на 33 дільницях 210-го виборчого округу переможець не змінився

3 хв читати

У Чернігівському відділенні Комітету виборців України (КВУ) повідомляють, що за підсумками перерахунку голосів виборців на 33 із 216 виборчих дільницях округу №210 із центром у Прилуках переможець голосування на позачергових парламентських виборах за мажоритарним округом не змінився - ним залишився самовисуванець Сергій Коровченко.

"За результатами повторного підрахунку голосів виборців на 33 виборчих дільницях окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу №210 визнала переможцем самовисуванця Сергія Коровченка", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці Чернігівського відділення КВУ в соцмережі Facebook.

Згідно з інформацією на сайті Центральної виборчої комісії, за результатами підрахунку голосів виборців в одномандатному виборчому окрузі №210 переміг самовисуванець Сергій Коровченко, за якого віддали свої голоси 21,24% виборців (16 тис. 541 голосів). При цьому його найближчий конкурент - самовисуванець Борис Приходько, здобув підтримку 21,11% виборців (16 тис. 440 голосів).

Однак ОВК №210 тривалий час не могла завершити процедуру підрахунку голосів і передати відповідні протоколи до ЦВК, оскільки кандидат у нардепи Приходько заявив про фальсифікації та звернувся до суду з вимогою перерахунку голосів виборців на більше ніж 30 дільницях.

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив вимогу Приходька й ухвалив рішення про перерахунок голосів виборців на більше ніж 30 дільницях округу №210.

ОВК №210 подала апеляційну скаргу на це рішення, проте 2 серпня голова окружкому, адвокат Оксана Соколовська заявила, що Шостий апеляційний адмінсуд має намір залишити в силі рішення адмінсуду першої інстанції.

Тоді вона також висловила переконання, що таке "завідомо неправосудне рішення" суддів Шостого апеляційного адмінсуду "може перешкоджати ЦВК оголошенню результатів за округом №210" в установлений законодавством 15-денний строк від дня голосування, тобто до 5 серпня 2019 року включно.

Пізно ввечері 5 серпня ЦВК констатувала неможливість встановлення комісією результатів позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 року в ОВО №210 у відведений для цього виборчим законодавством термін - не пізніше ніж на п'ятнадцятий день від дня голосування, тобто до 5 серпня 2019 року включно.

У прес-службі ЦВК повідомляли, що з метою забезпечення виконання вимог закону щодо встановлення результатів позачергових виборів народних депутатів в ОВО №210 комісія зобов'язала зазначену ОВК не пізніше ніж 16:00 6 серпня завершити повторний підрахунок голосів виборців на 33 виборчих дільницях, про що скласти відповідні протоколи та внести за його результатами зміни до встановлених підсумків голосування в окрузі.

6 серпня близько 13:00 прес-служба Центрвиборчкому повідомила, що комісія прийняла протокол ОВК №210 про підсумки голосування на позачергових парламентських виборах в одномандатному виборчому окрузі з позначкою "уточнений", який зазначена комісія склала після повторного підрахунку голосів на 33 дільницях на виконання рішення суду.

Протокол ОВК №210 став останнім із 199 привезених окружними комісіями до ЦВК оригіналів протоколів за підсумками голосування на позачергових виборах нардепів 21 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА