16:08 06.08.2019

Порошенко завжди перетинав кордон у повній відповідності із законом - прес-служба "Євросолідарності"

2 хв читати
Порошенко завжди перетинав кордон у повній відповідності із законом - прес-служба "Євросолідарності"

П'ятий президент України Петро Порошенко завжди повністю дотримувався українського законодавства під час перетину державного кордону, включно з його поїздкою на Мальдіви в 2018 році, заявляють у прес-службі партії "Європейська солідарність".

"В усіх випадках, коли Петро Порошенко перетинав державний кордон, він робив це у повній відповідності із законом. Це так само стосується і вильоту на Мальдіви на початку 2018 року", - йдеться в заяві, розміщеній на сайті політсили у вівторок удень, у зв'язку з повідомленням Держбюро розслідувань про те, що воно розслідує можливі факти організації незаконного переправлення через держкордон п’ятого президента.

У прес-службі "Європейської солідарності" також звертають увагу на те, що, "за усталеною традицією, першим новину про чергове "розслідування" повідомив (екс-заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича, юрист Андрій - ІФ) Портнов, і вже потім її слухняно пережувала прес-служба ДБР".

У "Євросолідарності" також відреагували на заяву Портнова про нібито порушені проти Порошенка кримінальні справи в Панамі.

"Щодо заяв пана Портнова про нібито порушені проти Петра Порошенка кримінальні справи в Панамі прес-служба уповноважена заявити, що у Порошенка немає компаній у тій країні", - йдеться в заяві.

Водночас у прес-службі політсили нагадали, що стаття 385 Кримінального кодексу Панами передбачає відповідальність за брехню під присягою.

"Така ж відповідальність - за неправдиве повідомлення про злочин - існує і в Україні. Те, що на загал виглядає як інформаційний тролінг та спам з боку Портнова, - насправді кримінальний злочин, за який рано чи пізно Портнов відповідатиме і в Україні, і в Панамі. Як і за розкриття таємниці даних попереднього розслідування, яким екс-заступник глави адміністрації Януковича систематично займається за потурання "орендованих" ним слідчих ДБР", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА