13:03 07.08.2019

Заступника глави ОП Рябошапку та професора Буроменського призначено співголовами Комісії з правової реформи

3 хв читати
Заступника глави ОП Рябошапку та професора Буроменського призначено співголовами Комісії з правової реформи

Президент України Володимир Зеленський затвердив положення і склад Комісії з питань правової реформи.

Це визначено указом глави держави №584/2019 від 7 серпня.

Згідно з документом, співголовами комісії призначено професора кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, члена-кореспондента Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора Михайла Буроменського (за згодою) та заступника керівника Офісу президента України Руслана Рябошапку.

У положенні про комісію зазначено, що вона утворюється у складі двох співголів та інших членів комісії, які беруть участь у її роботі на громадських засадах і на безоплатній основі.

У складі комісії з правової реформи створено робочі групи з питань підготовки пропозицій щодо внесення змін до Конституції України (її очолив завідувач кафедри загальнотеоретичного правознавства і публічного права Національного університету "Києво-Могилянська академія", доктор юридичних наук, професор Анатолій Заєць); з питань розвитку законодавства про організацію судової влади та здійснення правосуддя (голова - ректор Національної школи суддів Микола Оніщук); з розвитку кримінального права (голова - професор кафедри кримінального права №1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Юрій Баулін); з реформування кримінальної юстиції (голова - колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько).

Крім того, створено робочі групи з питань розвитку юридичної освіти (голова - віце-президент Національної академії правових наук України - керівник Київського регіонального центру Наталія Кузнєцова) та з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (голова - постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич).

Указом також затверджено склад консультантів і спостерігачів від міжнародних організацій, що беруть участь у роботі комісії з питань правової реформи. Серед них: політичний радник Програми розвитку ООН в Україні, голова Донецького та Луганського зонального офісу представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Гаспар Бергман, член Офісу демократичного правління Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Гарт Вілліс, національний радник з юридичних питань, керівник відділу верховенства права координатора проектів ОБСЄ в Україні Олександр Водянніков, керівник департаменту з політичних питань, аналізу та звітності Представництва Європейського Союзу в Україні Артур Гебаль (усі - за згодою) та ін.

Прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов дав згоду на участь у робочій групі з реінтеграції тимчасово окупованих територій у складі Комісії з питань правової реформи, створеної указом президента.

"За три роки роботи команди прокуратури АР Крим у нас уже є напрацювання, які можуть вирішити питання реінтеграції тимчасово окупованих територій України, зокрема з використанням елементів правосуддя перехідного періоду", - сказав Мамедов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 21 червня Зеленський підписав указ про утворення Комісії з питань правової реформи. Основним її завданням є сприяння подальшому розвитку правової системи України на основі конституційних принципів верховенства права, пріоритетності прав і свобод людини та громадянина, з урахуванням міжнародних зобов'язань України.

Водночас було ліквідовано Раду з питань судової реформи та Конституційну комісію. Також визнано такими, що втратили чинність, кілька президентських указів, виданих п'ятим президентом України Петром Порошенком у 2014-2018 роках, що стосуються Ради з питань судової реформи та Конституційної комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА