14:31 07.08.2019

Дочка утримуваного в СІЗО Сімферополя Бекірова очікує від Зеленського сприяння в наданні допомоги її батьку

2 хв читати

Дочка кримськотатарського активіста, інваліда першої групи Едема Бекірова Елеонора Бекірова просить президента України Володимира Зеленського вжити всіх можливих заходів для надання допомоги її батьку, що перебуває в ув'язненні в СІЗО на території окупованого Криму, стосовно якого на четвер, 8 серпня, заплановано судове засідання.

"Мій батько Едем Бекіров помирає, і мені вже немає в кого просити допомоги. Але зараз я не прошу, а вимагаю. Як громадянка України і як дочка вмираючого батька, я маю на це повне право. Я вимагаю вжити всіх заходів, щоб домогтися надання допомоги моєму батьку, домогтися його лікування і, зрештою, звільнення", - йдеться в її відкритому зверненні до Зеленського, оприлюдненому на її сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За словами Елеонори Бекірової, її батька в четвер "знову судитимуть, вирішуючи, жити йому чи померти". "Якщо він залишиться в ув’язненні, якщо суд ухвалить рішення про його етапування, він оголосить голодовку і відмовиться вживати навіть ті ліки, які нам вдається передати йому. Він обіцяв це, а я знаю свого батька — він завжди виконує свої обіцянки. Він боєць, і він триматиметься, якщо знатиме, що його країна, за яку він у 2014 році готовий був віддати життя, бореться за нього. Я вимагаю від Вас зробити це. Врятуйте мого батька, виконайте свій обов’язок", — йдеться в заяві.

Дочка політв'язня нагадує, що її батько - інвалід першої групи. "У нього ампутована нога з незагойною раною, нижній в'ялий парапарез ніг, після перенесеного інфаркту його прооперували і встановили чотири шунти в серці, яке у будь-який момент може зупинитися. Його цукровий діабет потребує щоденної допомоги, яку він не отримує ось уже 238 днів. Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію терміново надати йому медичну допомогу, але це не було зроблено. Мій батько ще живий лише завдяки допомозі таких же, як він - несправедливо ув’язнених кримських татар", - зазначає Бекірова.

При цьому вона наголосила, що її батько, який перебуває в ув'язненні з грудня минулого року, "абсолютно невинуватий: це знають ті, хто його заарештував і тримає в ув’язненні; знають ті, хто має намір його судити, хто повільно вбиває його".

Едем Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка. Його дружина Гульнара є членом меджлісу кримськотатарського народу. Окупаційна влада Криму звинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА