17:25 09.08.2019

"Слуга народу" готова вислухати пропозиції партій щодо керівників комітетів ВР, але рішення ухвалить підготовча група - Разумков

2 хв читати
"Слуга народу" готова вислухати пропозиції партій щодо керівників комітетів ВР, але рішення ухвалить підготовча група - Разумков

Партія "Слуга народу" готова вислухати пропозиції інших політичних сил щодо керівництва комітетів парламенту, заявляє голова цієї партії Дмитро Разумков, зазначаючи, що в його політичній силі достатньо професіоналів у різних сферах, і нагадує, що рішення ухвалюватиме підготовча депутатська група з організації першого засідання Верховної Ради IX скликання.

"Я впевнений, що в нашій політичній силі є 254 народних депутати, які також є фахівцями в різних сферах", - сказав Разумков на брифінгу в п'ятницю в Києві, коментуючи на прохання агентства "Інтерфакс-Україна" заяву партії "Голос" щодо розподілу керівництва комітетами.

Він зазначив, що "Слуга народу" озвучуватиме свої пропозиції та готова почути пропозиції колег.

"Але остаточне рішення ухвалюватиметься на засіданні підготовчої групи... Але справді я як голова партії і як представник політичної партії "Слуга народу", відстоюватиму інтереси нашої політичної сили", - заявив політик.

За словами Разумкова, "Слуга народу" претендуватиме на одну з керівних посад у всіх комітетах Верховної Ради.

"Ми дотримуватимемося квотного принципу, а він говорить про наступне, що від однієї політичної сили може бути лише або голова, або перший заступник або секретар і можуть бути заступники. Виходячи з того, що політична партія "Слуга народу" буде представлена в парламенті 60% народних депутатів, то ми претендуватимемо в кожному комітеті на одну з вищеназваних посад плюс на посади заступників", - сказав Разумков.

Як повідомлялося, партія "Голос" виступила проти квотного принципу в обранні керівників парламентських комітетів, наголошуючи, що ключовим у цьому питанні має бути професіоналізм.

"Наші фахівці здатні кваліфіковано керувати комітетами, до предметів відання яких належать питання правосуддя, національної безпеки та оборони, економічної політики, антикорупції, медицини, освіти, цифровізації, прав людини і реінтеграції окупованих територій, а також регламентним комітетом", - йдеться в прес-релізі партії, поширеному в п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА