19:04 12.08.2019

Сальвіні готовий запропонувати коаліцію партії Берлусконі на виборах

2 хв читати
Сальвіні готовий запропонувати коаліцію партії Берлусконі на виборах

Лідер партії "Ліга" і віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні має намір переговорити з колишнім прем'єр-міністром і лідером партії "Уперед, Італіє" Сильвіо Берлусконі про формування правоцентристської коаліції, повідомляє видання "Джорнале".

"У найближчі години я побачу Берлусконі і Мелоні (лідера правої партії "Брати Італії" Джорджу Мелоні - ІФ). Я запропоную їм угоду", - заявив Сальвіні в інтерв'ю виданню.

Лідер партії "Рух 5 зірок" Луїджі Ді Майо, з якою перебуває зараз в коаліції Сальвини, заявив, що той своїми закликами до виборів зрадив італійський народ.

"Сальвіні зрадив не "Рух 5 зірок" і не Конте (прем'єр-міністра Італії - ІФ Джузеппе Конте). Він зрадив мільйони італійців, яким він протягом 14 місяців говорив, що не дивиться на результати опитувань. Він зрадив домовленості про уряд на користь власних інтересів", - заявив Ді Майо.

Останні опитування показують, що в разі дострокових виборів "Рух 5 зірок" готові підтримати тільки 15% італійців (на виборах 2018 року партія отримала понад 30% голосів), а "Лігу" - 39%.

За даними видання Politico, "Рух 5 зірок" і лівоцентристська "Демократична партія" наразі обговорюють спосіб уникнути дострокових виборів і сформувати тимчасовий уряд.

Зі свого боку колишній прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив, що в разі дострокових виборів Демократична партія і "Рух 5 зірок" опиняться "по різні боки".

Нинішній лідер "Демократичної партії" Нікола Дзінгаретті заявив, що він "відверто говорить "ні" угоді "Демократичної партії" і "Руху 5 зірок".

В італійському сенаті проходить зустріч керівників фракцій, які вирішують, на який день призначити розгляд ініціативи партії "Ліга" про недовіру прем'єр-міністру Джузеппе Конте. Очікується, що сенат в результаті висловить вотум недовіри Конте, проте остаточне рішення про дострокові вибори прийматиме президент країни Серджо Маттарелла. Він також може закликати до формування тимчасового уряду, підтримуваного більшістю в парламенті.

Партія "Ліга" Сальвіні в п'ятницю закликала сенат країни висловити вотум недовіри прем'єр-міністру Конте.

Минулого четверга Сальвіні заявив, що в Італії повинні бути проведені дострокові вибори в зв'язку з відсутністю в парламенті більшості. Сальвини також звернувся із закликом до прем'єра Конте переконатися в тому, що в італійському парламенті дійсно відсутня більшість.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА