18:11 13.08.2019

Наразі формується найефективніша команда для захисту інтересів України в ТКГ - Офіс президента про звільнення Безсмертного

2 хв читати

В Офісі президента України Володимира Зеленського зазначають, що наразі триває процес формування найефективнішої команди для обстоювання інтересів України в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську з урегулювання ситуації на Донбасі.

"Президент делегував організацію обстоювання позицій України у складному переговорному процесі другому президентові України Леоніду Кучмі. Під його керівництвом ми наразі формуємо найбільш ефективну команду, яка зможе продуктивно захищати позицію України в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську", - йдеться у відповіді прес-служби ОП на запит агентства "Інтерфакс-Україна" про коментар у зв'язку зі звільненням Романа Безсмертного з посади представника України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ.

В Офісі президента наголосили, що Мінський переговорний процес на сьогодні залишається єдиним майданчиком, де Україна має можливість проводити переговори з важливих питань стосовно Донбасу, зокрема про припинення вогню, повернення в'язнів, обмін утримуваними особами.

13 серпня президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Безсмертного від виконання обов'язків представляти Україну в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України.

Як повідомлялося, Зеленський своїм указом від 19 червня 2019 року перепризначив трьох уповноважених представників України в робочих підгрупах ТКГ з питань мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей. Зокрема, представляти Україну в робочій підгрупі з політичних питань був уповноважений Олександр Моцик. Проте 9 липня Зеленський призначив на цю посаду Безсмертного, який у 2015-2016 року вже був представником України в політичній підгрупі ТКГ, але потім вийшов із Мінського процесу.

Сам Безсмертний заявив, що дізнався про своє звільнення зі ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА