19:49 13.08.2019

Порошенко та "Євросолідарність" вимагають від Зеленського підписати закон про державне визнання і підтримку організації "Пласт"

1 хв читати
Порошенко та "Євросолідарність" вимагають від Зеленського підписати закон про державне визнання і підтримку організації "Пласт"

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко та його політична сила наполягають на підписанні главою держави Володимиром Зеленським закону про державне визнання і підтримку національної скаутської організації України "Пласт", ухваленого парламентом наприкінці травня.

"Глибоко розуміючи значення пластунського руху для України, я і "Європейська солідарність" вимагаємо від президента Зеленського підписати закон про державне визнання та підтримку "Пласту", - написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Він зазначив, що "Пласт" об'єднав тисячі молодих українців і відіграє важливу роль у вихованні патріотів. "Пластуни Марк Паславський, Віктор Гурняк, Євген Подолянчук, Микола Гордійчук, Андрій Білик віддали свої життя, захищаючи Україну від російських агресорів", - нагадав Порошенко.

Як повідомлялося, 30 травня Верховна Рада проголосувала за основу та в цілому проект закону про державне визнання і підтримку "Пласту" - національної скаутської організації України.

Закон, зокрема, регулює порядок державної підтримки "Пласту"; шанує сотні пластунів, які загинули в боротьбі за здобуття незалежності України в XX столітті та під час агресії Російської Федерації на сході України, починаючи з 2014 року. Закон вносить зміни до законів "Про культуру" та "Про позашкільну освіту" з метою визначення формату державної підтримки "Пласту".

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, 19 червня закон було направлено на підпис президентові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА