07:46 15.08.2019

Болтон застеріг уряд Китаю від будь-яких репресій проти учасників протесту в Гонконзі

2 хв читати
Болтон застеріг уряд Китаю від будь-яких репресій проти учасників протесту в Гонконзі

Помічник президента США з нацбезпеки Джон Болтон закликав уряд Китаю бути обережним і не починати агресивних дій проти учасників протесту в Гонконзі.

"Китайці повинні дуже уважно дивитися на кроки, які вони роблять, тому що люди в Америці пам'ятають площу Тяньаньмень. Вони пам'ятають фотографію людини, що стоїть перед танками, (...) вони пам'ятають голоси китайських людей, які просили свободи і демократії, і вони пам'ятають репресії китайського уряду в 1989 році", - заявив Болтон в інтерв'ю радіостанції "Голос Америки".

"Було б великою помилкою створити таку нову пам'ять в Гонконзі", - додав він.

Болтон також зазначив, що будь-яка ознака агресії з боку китайського уряду викличе у відповідь удар з боку Конгресу США.

"Настрій у Конгресі наразі дуже нестійкий, і один невірний крок китайського уряду, я думаю, викличе вибух на Капітолійському пагорбі", - сказав він.

Раніше президент США Дональд Трамп оголосив у Твіттері ідею про зустріч з головою КНР Сі Цзіньпіном для обговорення кризи в Гонконзі.

"У мене немає сумнівів у тому, що якщо голова Сі захоче швидко і гуманно вирішити проблему Гонконгу, то він зможе зробити це. Може, потрібна особиста зустріч (лідерів США і КНР - ІФ)?", - написав він у Твіттері в четвер, коментуючи акції протесту, що тривають у Гонконзі.

Масові протести почалися в Гонконзі в першій половині червня у відповідь на плани місцевої адміністрації внести поправки в закон про екстрадицію, які дозволили б видачу підозрюваних у скоєнні злочинів в материкову частину Китаю. Після того, як влада Гонконгу відмовилася від внесення поправок, демонстранти почали вимагати розслідування застосування поліцією проти учасників протестів надмірно жорстких методів, а також відставки голови адміністрації Гонконгу Керрі Лем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА