11:44 17.08.2019

Зеленський про пожежу в Одесі: дадуть відповідь не тільки ті, хто безпосередньо винен, а й власник "так званого готелю"

2 хв читати
Зеленський про пожежу в Одесі: дадуть відповідь не тільки ті, хто безпосередньо винен, а й власник "так званого готелю"

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним і близьким загиблих на пожежі в одеському готелі і пообіцяв справедливе покарання для тих, хто винен у трагедії.

"Одеса. "Токіо Стар". Вночі ми втратили вісім людських життів. Десять людей постраждали, четверо з них – у критичному стані. І це не через війну і обстріли. А через злочинну недбалість та ігнорування елементарних норм протипожежної безпеки, через зневажливе ставлення до людського життя. Цьому буде покладено край", - написав він на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" у суботу.

Зеленський зазначив, що відповідальність нестимуть не тільки ті, хто безпосередньо винен у пожежі. "Відповість Вадим Чорний, власник так званого готелю", - пообіцяв президент.

Він також зазначив, що особисто простежить за тим, щоб покарання відповідало нормам закону і вимогам справедливості", оскільки не можна ставити власний прибуток вище за людське життя.

Зеленський висловив щирі співчуття рідним і близьким загиблих.

"Дякую рятувальникам і поліції. Окреме дякую одеситу, який прихистив врятованих постояльців цього "готелю", - написав президент.

Як повідомлялося, в Одесі в ніч на суботу, 17 серпня, сталася пожежа в готелі "Токіо Стар" на вул. Водопровідній, 1, унаслідок чого загинули вісім людей, ще 10 постраждали. За інформацією ДСНС, серед постраждалих є люди у важкому стані. Інформації про те, чи є діти серед загиблих або постраждалих під час пожежі, наразі немає.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив негайно розпочати масштабні перевірки місць відпочинку громадян, насамперед готелів та санаторіїв.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА