08:10 19.08.2019

Трамп поки не визначився з продовженням ліцензій на бізнес з Huawei, прийме рішення в понеділок

2 хв читати
Трамп поки не визначився з продовженням ліцензій на бізнес з Huawei, прийме рішення в понеділок

Президент США Дональд Трамп не підтвердив повідомлення ЗМІ про те, що вже прийняв рішення щодо продовження ліцензій для американських компаній на ведення справ з китайською Huawei, сказав, що визначиться з цим у понеділок.

"Ні. Повідомлення про це було. Але, насправді, все навпаки", - сказав він журналістам у відповідь на відповідне питання одного з них.

Президент пояснив: "Huawei - це компанія, з якою ми взагалі не можемо вести бізнес. Я був здивований повідомленнями, що ми відкриті для ведення бізнесу з нею. Думаю, все якраз навпаки. Ми насправді відкриті для того, щоб не вести з нею бізнес. Я не знаю, звідки з'явилися повідомлення".

Трамп додав: "Я не хочу жодного бізнесу з нею, оскільки вона становить загрозу нашій національній безпеці".

Проте, як сказав він, "я прийму рішення завтра (у понеділок - ІФ)", попередньо порадившись зі своїми радниками. При цьому Трамп сказав, що це рішення "може бути тимчасовим, а може й ні".

У понеділок, 19 серпня, закінчується термін дії ліцензій для американських компаній на ділове співробітництво з Huawei, виданих їм вже після внесення китайської компанії в чорний список за обвинуваченням у співпраці зі спецслужбами КНР, яке суперечить національній безпеці Сполучених Штатів.

Спостерігачі розглядають введені Вашингтоном обмеження для китайських компаній, зокрема, Huawei, як один із напрямів "торгової війни" між США і Китаєм.

Раніше Трамп заявив, що забороняє будь-які форми співробітництва Huawei з американськими партнерами у відповідь на оголошені Пекіном обмеження для китайських компаній на закупівлю в США американської сільськогосподарської продукції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА