15:51 19.08.2019

Представник "Слуги народу" Новосад готова очолити Міносвіти за умови сильної команди

2 хв читати
Представник "Слуги народу" Новосад готова очолити Міносвіти за умови сильної команди

Обрана народним депутатом Верховної Ради 9-го скликання від партії "Слуга народу" Ганна Новосад готова очолити Міністерство освіти і науки України за умови, що в неї буде хороша й сильна команда.

"Я готова працювати в будь-якій ролі, яку буде запропоновано, буде це міністерство чи комітет. Я думаю, що найближчими тижнями це буде визначено, хто куди йде... Мені відповідальність брати не страшно, за умови, що в мене буде хороша й сильна команда. Без команди, навіть якщо ти найкращий у світі міністр, ти нічого не зробиш. Тому, якщо вдасться зібрати таку команду, цю відповідальність варто брати", - сказала вона в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Водночас, як і ще один кандидат на посаду міністра освіти - обраний депутатом від партії "Слуга народу" Сергій Бабак, Новосад наголосила, що зарано говорити про можливі кандидатури, доки не визначено, хто буде прем'єр-міністром.

Відповідаючи на запитання, чи є в Міністерстві освіти ті люди, які могли б залишитися у відомстві після переформатування уряду, Новосад зазначила, що в міністерстві багато професіоналів, і "ті, хто працював над упровадженням "Нової української школи", - це люди, які мають повагу суспільства, і треба дуже добре думати, перш ніж когось змінювати".

Щодо команди партії "Слуга народу", яка працюватиме в профільному комітеті Верховної Ради, то, на думку Новосад, там є хороші експерти в галузі.

"З нашого боку комітет буде набагато активнішим, ніж було до цього", - вважає вона.

Новосад зазначила, що одне з завдань партії - це продовжити вже розпочату реформу середньої освіти "Нова українська школа", а також здійснити реформування профосвіти та вищої освіти.

"Найбільшим питанням, на яке має дати відповідь наступний уряд, - запускати чи не запускати швидше цю реформу в контексті старшої профільної школи", - додала вона.

Новосад (1990 року народження) з березня по листопад 2014 року обіймала посаду радника міністра освіти, після чого в грудні 2017 року очолила управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН. З грудня 2017 року почала працювати генеральним директором директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міносвіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА