17:42 19.08.2019

Україні та Ізраїлю вдалося вирішити проблему перетину кордонів громадянами обох країн

2 хв читати
Україні та Ізраїлю вдалося вирішити проблему перетину кордонів громадянами обох країн

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу під час візиту ізраїльського політика до Києва ще раз обговорили питання спільних поїздок громадян, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

"Арсен Аваков заявив, що завдяки спільній і послідовній роботі між двома правоохоронними відомствами наших країн вдалося вирішити проблему перетину кордону між Україною та Ізраїлем. Міністр внутрішніх справ зауважив, що після підписання Декларації про інтенсифікацію співробітництва, яке відбулося 11 липня, було вирішено проблемні питання під час перетину кордону", - йдеться в оприлюдненому в понеділок удень прес-службою МВС України повідомленні за підсумками зустрічі, що відбулася під час засідання за участю президента України Володимира Зеленського.

Аваков нагадав, що за статистикою Державної прикордонної служби 4,5 тисячі громадян України отримали відмову про перетин кордону в 2017 році, 3,5 тисячі українців не пропустили у 2018 році, а зараз, за півроку відвідати Ізраїль не змогли 2,5 тисячі українців. Водночас за минулий рік в Україну не змогли потрапити 220 осіб, у цьому - 716 громадянам Ізраїлю було відмовлено у в'їзді, але з 24 липня жодної відмови з української сторони не було.

"На сьогодні нам вдалося забезпечити належне ставлення до українських та ізраїльських громадян під час проходження прикордонного та митного контролів, зменшити час очікування зворотних рейсів, у разі відмови перетину кордону надавати громадянам офіційний документ із причиною відмови", - зазначив міністр.

У свою чергу прем'єр Ізраїлю зазначив, що тісна двостороння співпраця між МВС України та Ізраїлю дала змогу врегулювати проблеми відмов під час перетину кордону.

Крім того, силові відомства активно співпрацюють у питаннях гарантування безпеки туристів обох країн, протидії незаконному найму та працевлаштуванню громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА