14:33 20.08.2019

Дату саміту "Нормандської четвірки" не визначено - Пєсков

1 хв читати
Дату саміту "Нормандської четвірки" не визначено - Пєсков

Дату переговорів на найвищому рівні в "нормандському форматі" наразі не визначено, повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Поки що ніяка дати не фігурує", - сказав Пєсков у вівторок, відповідаючи на запитання журналістів, чи визначено дату саміту в "нормандському форматі" (Росія, Франція, Німеччина та Україна) із врегулювання ситуації в Україні.

Він зазначив, що "є певні терміни проведення зустрічей експертів, зустрічей помічників президентів", і "там і відбуватиметься на експертному рівні підготовка".

За словами Пєскова, помічники президентів мають провести зустрічі "в осяжній перспективі".

Як зазначив Пєсков, президенти РФ та Франції Володимир Путін і Еммануель Макрон експертно та розгорнуто обговорили перспективи проведення саміту в "нормандському форматі".

"Лідери звірили годинники з основних питань і двостороннього, і міжнародного порядку денного. Це була і Україна, дуже експертно, дуже розгорнуто обговорювалися перспективи організації зустрічі на найвищому рівні в "нормандському форматі", - сказав Пєсков.

Він наголосив, що саміту передуватиме серйозна робота на експертному рівні. "Щоб, як говорилося вчора, не проводити "зустріч заради зустрічі", - сказав прес-секретар президента.

Він також заявив, що жодної конкретики щодо можливої зустрічі Путіна з українським колегою Володимиром Зеленським наразі немає.

"Тут більше запитань, ніж відповідей. Поки що ніяких накреслень немає щодо можливої зустрічі з президентом Зеленським", - сказав Пєсков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА