15:26 20.08.2019

У "Євросолідарності" здивовані підходом партії "Слуга народу" до регулювання кількості нардепів у комітетах

2 хв читати
У "Євросолідарності" здивовані підходом партії "Слуга народу" до регулювання кількості нардепів у комітетах

Віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, обрана народним депутатом Верховної Ради IX скликання від партії "Європейська солідарність" Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила здивування щодо пропозицій партії "Слуга народу" стосовно кількості народних депутатів у комітетах, зокрема в комітеті з євроінтеграції.

"Цього разу "Слуги" вирішили на власний розсуд регулювати кількість депутатів у комітетах Ради. Знехтувавши спільним рішенням щодо граничного розміру комітетів, яке було досягнуто на першому засіданні підготовчої групи минулого тижня (від 7 до 31 депутата), керівництво монобільшості вирішило, що, наприклад, в комітеті з євроінтеграції має бути не - не менше, а не більше ніж сім (!) людей, водночас у комітеті, що опікуватиметься цифровою трансформацією, має працювати 20 депутатів", - написала Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

За її словами, це не лише порушення основ демократії та етики, а насамперед ігнорування обраних українським народом і підтверджених новими керівниками пріоритетів.

Климпуш-Цинцадзе нагадала, що євроінтеграція - це тривала, копітка і марудна робота в усіх сферах життя країни. "Саме від профільного комітету залежить, як швидко та наскільки якісно Рада розглядатиме євроінтеграційні законопроекти, на які так чекають українці", - зазначила вона.

За словами віце-прем'єра, треба не лише зберегти євроінтеграційний поступ, а й пришвидшити його. "Саме це обіцяло керівництво "Слуги народу" європейським посадовцям. Але то обіцянки. А от такі конкретні речі, як обмеження кількості депутатів у комітетах, і безпосередньо обмеження сімома особами комітету, відповідального за наближення вітчизняного законодавства до законодавства ЄС, свідчать зовсім про інші наміри", - підсумувала вона.

Як відомо, 15 серпня підготовча депутатська група проголосувала в цілому пропозицію щодо формування 23 комітетів у Верховній Раді IX скликання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА