19:14 20.08.2019

Конте заявив, що залишає посаду глави уряду Італії

2 хв читати
Конте заявив, що залишає посаду глави уряду Італії

Глава Ради міністрів Італії Джузеппе Конте оголосив у вівторок, що вирішив подати у відставку.

"Після завершення цього обговорення я подамся до президента Республіки, щоб передати йому прохання про відставку", - заявив він під час виступу в сенаті.

Конте пояснив, що йде на такий крок, тому що один із партнерів із правлячої коаліції, партія "Ліга", поставила питання про довіру уряду. Також він взяв до уваги критику на свою адресу з боку лідерів цієї партії.

"На цьому завершується діяльність цього уряду", - додав він.

Під час виступу перед сенаторами Конте критикував лідера "Ліги" - віце-прем'єра Маттео Сальвіні за "безвідповідальність" і спроби втручатися в роботу інших міністрів.

Також прем'єр висловив невдоволення тим, що раніше цього літа Сальвіні відмовився виступити в сенаті, щоб запевнити, що не отримував фінансування від РФ. У результаті виступати на цю тему довелося самому Конте. "Ця російська історія була гідна того, щоб відповісти на пов'язані з нею запитання. Зокрема, це пов'язано і з аспектами міжнародного життя", - заявив глава уряду.

У свою чергу Сальвіні заявив про готовність до виборів. "Хто боїться почути вердикт італійців (на виборах - ІФ), той не може вважати себе вільною людиною. Це - основи демократії", - сказав він, виступаючи після Конте.

Сальвіні запевнив, що не жалкує про рішення, які приймав, обіймаючи посаду віце-прем'єра, незважаючи на те, що зробив деякі помилки. "Хто працює, той неминуче помиляється", - пояснив політик.

Він пояснив, що вирішив спровокувати кризу в правлячій коаліції, оскільки в уряді деякі міністри стали заважати втілювати в життя раніше узгоджену програму.

Зрештою Сальвіні закликав партнерів із розваленої коаліції - "Рух п'ять зірок", а також опозиційну Демократичну партію визнати, чи є між ними угода про формування нової коаліції, минаючи вибори. Голова "Ліги" зазначив, що такий перебіг викликав би обурення в італійців. Якщо ж такої угоди немає, то, на думку Сальвіні, країні необхідно восени провести дострокові вибори.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА