10:46 21.08.2019

У "Слузі народу" пояснили принцип визначення складу комітетів нової ВР

3 хв читати
У "Слузі народу" пояснили принцип визначення складу комітетів нової ВР

Підготовча депутатська група засновує визначення загального кількісного складу комітетів новообраної Верховної Ради на спільному рішенні про мінімальну й максимальну кількість членів парламентських комітетів і враховує кількісний склад комітетів ВР VIII скликання, котра завершує свою каденцію, зазначають у "Слузі народу".

"Пропорційне представництво в комітетах - це вимога частини 4 статті 81 закону про регламент Верховної Ради України. Відповідно, виконуючи волю українського народу, депутати від партії "Слуга народу" повинні зайняти 60% від складу кожного комітету ВР. Представництво інших фракцій та позафракційних депутатів також має відповідати результатам позачергових парламентських виборів", - зазначила керівник прес-офісу партії, кандидат у народні депутати Євгенія Кравчук у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Крім того, вона зазначила, що під час визначення загального кількісного складу комітетів парламенту підготовча депутатська група ґрунтувалася на спільному рішенні про мінімальну та максимальну межу - сім і 31 член комітету, а також на кількісному складі комітетів Верховної Ради VIII скликання.

Як повідомлялося, 20 серпня віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, обрана народним депутатом Верховної Ради IX скликання від партії "Європейська солідарність" Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила здивування щодо пропозицій партії "Слуга народу" стосовно кількості народних депутатів у комітетах, зокрема в комітеті з євроінтеграції.

"Цього разу "Слуги" вирішили на власний розсуд регулювати кількість депутатів у комітетах Ради. Знехтувавши спільним рішенням щодо граничного розміру комітетів, яке було досягнуто на першому засіданні підготовчої групи минулого тижня (від 7 до 31 депутата), керівництво монобільшості вирішило, що, наприклад, в комітеті з євроінтеграції має бути не - не менше, а не більше ніж семи (!) людей, водночас у комітеті, що опікуватиметься цифровою трансформацією, має працювати 20 депутатів", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Вона також оприлюднила копію проекту до засідання однієї з підготовчих підгруп у вівторок, де пропонується, що в комітетах із питань аграрної та земельної політики; бюджету; організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування; фінансової, податкової та митної політики буде по 31 депутату, а, наприклад, у комітетах з питань інтеграції України з ЄС і свободи слова - сім, зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва - десять, прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, національних меншин і міжнаціональних відносин - 13 депутатів.

Водночас, згідно з рішенням Верховної Ради VIII скликання від 4 грудня 2014 року, в нинішньому парламенті в комітеті аграрної політики та земельних відносин було 30 депутатів, з питань бюджету - 29 депутатів, податкової та митної політики - 32 депутати. При цьому в комітеті із закордонних справ було десять депутатів, з питань європейської інтеграції – дев’ять депутатів, свободи слова та інформаційної політики - 13 депутатів, з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин – дев’ять депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА