12:49 21.08.2019

Гройсман відзвітував про роботу уряду за час його каденції

2 хв читати
Гройсман відзвітував про роботу уряду за час його каденції

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відзвітував за основними показниками розвитку країни, досягнутими за час роботи Кабінету Міністрів під його головуванням.

"На наступному тижні на першому засіданні Верховної Ради IX скликання наш уряд складає повноваження, і для нас дуже важливо, щоб все те, що було зроблено в державі, мало своє логічне продовження", - сказав він на засіданні уряду в середу.

За словами Гройсмана, міжнародні резерви України за час каденції чинного уряду зросли в 1,6 раза - до 21,84 млрд доларів, що є найбільшим показником за останні роки.

Прем'єр зазначив, що інфляція в Україні за цей період знизилася з 12,4% до 9,8%.

Він зауважив, що Україна вже 1363 дні живе без прямих постачань газу з боку Росії, використовуючи переважно європейські джерела постачання ресурсу й поступово збільшуючи власний видобуток. Також він нагадав, що розпочато роботу Фонду енергоефективності, який є додатковим інструментом реалізації політики енергозбереження.

Гройсман констатував, що за останні роки (2016-2019 роки) в Україні оновлено та збудовано понад 7 тис. км доріг, а до проекту державного бюджету на 2020 рік буде закладено не менше ніж 75 млрд грн, з яких не менш як 10 млрд грн буде направлено на проекти розвитку місцевих доріг територіального значення.

Крім того, прем'єр зазначив, що політика дерегуляції та переведення адміністративних послуг, які надає держава, в онлайн режим дали змогу довести кількість електронних послуг до 128, а до кінця року є план отримати 200 е-послуг.

За даними Гройсмана, за період із квітня 2016-го і до серпня поточного року мінімальна зарплата в Україні збільшилася втричі - з 1378 грн до 4137 грн, а середня зарплата за цей період зросла з 4686 грн до 10783 грн.

Серед іншого, прем'єр нагадав, що за сприяння уряду за три роки в Україні відкрилися 320 нових садків і дошкільних установ, відремонтовано, оновлено та збудовано з нуля загалом понад 5,6 тис. шкіл.

Глава уряду також наголосив, що за час роботи чинного уряду в Україні створено 85,5 тис. місць у дитячих садках, що суттєво скорочує дефіцит, який у 2016 році становив 100 тис. місць.

Крім того, за даними прем'єра, вже 70% українців обрали своїх лікарів, а за програмою "Доступні ліки" відшкодовано 40 млн рецептів.

Серед інших досягнень Гройсман зазначив, що кількість кінострічок, знятих за три роки в Україні за підтримки урядових програм, до кінця поточного року досягне 148 фільмів.

Прем'єр також зазначив, що всі міністерства передадуть новому уряду "перехідні книги" про перебіг усіх проведених реформ.

Уряд Гройсмана сформовано в квітні 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА