12:54 21.08.2019

НАБУ не виявило розтрати держкоштів, виділених "Кінокварталу" на фільм із Зеленським у головній ролі

2 хв читати
НАБУ не виявило розтрати держкоштів, виділених "Кінокварталу" на фільм із Зеленським у головній ролі

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) в липні припинило кримінальне провадження, відкрите за фактом можливої розтрати Держкіно державних коштів, виділених на створення фільму "Я, ти, він, вона", знятого ТОВ "Кіноквартал", яке тоді належало нині президенту України Володимиру Зеленському.

"Зазначене кримінальне провадження закрито 8 липня 2019 року..., з огляду на те, що під час здійснення досудового розслідування за зазначеним фактом не було виявлено жодних даних, які б вказували на наявність у діях службових осіб Держкіно та представників ТОВ "Кіноквартал" ознак складу кримінального правопорушення", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в НАБУ в середу.

Як повідомлялося, наприкінці квітня поточного року НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом можливої розтрати коштів Держкіно, виділених на створення фільму "Я, ти, він, вона".

Раніше засновник громадської організації "Союз добровольців" Максим Мазурок розповів, що організація зверталася до НАБУ про ймовірне скоєння злочину за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ТОВ "Кіноквартал" і Держкіно, але кримінальне провадження не було відкрито. У зв'язку з цим громадська організація звернулася зі скаргою до Солом'янського райсуду Києва, і суд зобов'язав НАБУ з приводу цього можливого правопорушення відкрити кримінальне провадження.

На думку громадського працівника, компанія "Кіноквартал", знімаючи фільм "Я, ти, він, вона" за кошти держбюджету, не виконала умов, оскільки нібито фільм було знято російською мовою, а не українською.

У фільмі "Я, ти, він, вона" Зеленський є одним із режисерів і продюсерів, а також зіграв одну з головних ролей. Картина вийшла в український прокат 27 грудня 2018 року.

ТОВ "Кіноквартал" наразі належить першому помічникові президента України Сергію Шефіру, який раніше був художнім керівником, сценаристом і продюсером "Студії Квартал-95". До квітня 2019 року ТОВ перебувало у власності самого Зеленського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА